Back to Question Center
0

Wee u als u nog steeds niet weet hoe u het e-mail virus moet verbeteren! - Veiligheidstips van Semalt

1 answers:

Iedereen die een e-mailadres heeft, is blootgesteld aan het risico van een virusinfectie, maar het observeren van elementaire internetveiligheid kan deze blootstelling aanzienlijk helpen verminderen. Vanwege de toename van incidenten met cybercriminaliteit, is het belangrijk om waakzaam te blijven over internetveiligheid. Er mag geen enkele kans worden gelaten aan cybercriminelen. Het verspreiden van virussen via e-mail is misschien niet de meest gebruikte methode, maar er is nog steeds een mogelijkheid dat het kan worden gebruikt om een ​​aanval uit te voeren.

Volgens Frank Abagnale, de klantmanager van Semalt , is het uiterst belangrijk om te weten hoe u dagelijks moet handelen om virussen te voorkomen die via e-mail kunnen worden verspreid.

Manieren om viruscontaminatie via e-mail te voorkomen

1. Geïnformeerd worden over hoe virussen worden afgeleverd

Het internet blijft groeien en dat geldt ook voor de industrie van virussen en malware. Cybercriminelen gebruiken vaak methoden die heel recent zijn of die al lang vergeten zijn om slachtoffers te vangen bij verrassing. Om te voorkomen dat u wordt betrapt op onbegrip, weet u eenvoudig de huidige bezorgmethoden, zodat u weet hoe u ze kunt vermijden.

2. Geef uw e-mail niet op voor een website

Er zijn zoveel kwaadwillende sites die mensen proberen te vangen in virussen en andere cybercriminaliteit. Om de kans te verkleinen dat u uzelf en uw apparaat blootstelt aan een virusinfectie, moet u uw e-mailadres niet opgeven op sites die u niet kent. En als u het e-mailadres moet opgeven, zorg dan dat de website is gecodeerd.

3. Houd de virusbeveiliging van uw computer bijgewerkt

Controleer altijd of uw antivirus bijgewerkt is. U kunt de software zodanig instellen dat deze automatisch wordt bijgewerkt, zodat er geen enkele dag is dat het antivirus is verouderd (wat betekent dat meer wordt blootgesteld aan virussen).

4. Gebruik een veilige browser

Het gebruik van goed onderhouden sites om toegang te krijgen tot je e-mail is een goed idee. Je geniet niet alleen van een goede browse-ervaring, maar beslaat ook alle mogelijke mazen in de wet voor het verspreiden van virussen. Je kunt ook je e-mailbeveiliging aanpassen instellingen in die browser, zoals het beperken van de toegang van de browser tot gevoelig materiaal, de strengheid van uw e-mail ongewenste filter, enz.

5. Schakel de e-mail preview functie in

Wanneer deze functie is ingeschakeld, kunt u een glimp opvangen van de inhoud, zelfs zonder de e-mail te openen. U kunt dus controleren of de informatie in een e-mail veilig is voordat u de e-mail opent. E-mailservices zoals Outlook bieden deze functie.

6. Let op de DONT's van verdachte e-mails

Verdachte e-mails zijn die e-mails van onbekende bronnen, hoax-e-mails (die vragen om persoonlijke informatie), of die een verdachte link of bijlage bevatten.

Voor e-mails van onbekende bronnen:
  • Open de bijlagen NOOIT of klik op een link in de e-mail
  • Download NOOIT een bijlage
  • Open als u al een bijlage hebt gedownload deze niet totdat deze is gescand op virussen.

Voor een hoax-e-mail, doe niet eens de moeite om het te openen of te beantwoorden. U verspilt alleen maar uw tijd en vergroot de kans dat uw computer wordt geïnfecteerd met malware.

Sommige e-mails bevatten informatie dat uw computer is geïnfecteerd. Vertrouw ze niet meteen. Controleer de status van uw computer met behulp van uw antivirussoftware voordat u doorgaat met de e-mail. Dergelijke e-mails zijn meestal bedoeld om u op een link te laten klikken of een bijlage te openen die wordt aangeduid als de 'oplossing', maar het is in werkelijkheid een Trojan.

7. Wis uw browsegeschiedenis en cookies regelmatig

Cookies slaan uw browse-informatie op zodat het gemakkelijk en snel is om veelgebruikte webpagina's opnieuw te laden. Deze kleine stukjes informatie kunnen echter door malafide mensen worden gebruikt om toegang te krijgen tot uw e-mailadres. Wissen is de beste manier om het risico van blootstelling van uw e-mail aan dergelijke criminelen te minimaliseren.

Op het gebied van internetbeveiliging is het altijd het beste om uw gezond verstand te gebruiken bij het inleveren van informatie of wanneer u een e-mail ontvangt. Als er iets is waardoor u zich sceptisch voelt over een bepaalde e-mail, kunt u deze beter niet openen of voorzichtig zijn bij het openen. Het volgen van richtlijnen voor internetveiligheid is misschien geen goede manier om te voorkomen dat het virus via e-mail wordt verspreid, maar het kan de blootstelling aan deze virussen aanzienlijk verminderen Source .

November 28, 2017