Back to Question Center
0

Wat is Nginx? - Semalt Expert

1 answers:

Nginx [engine x] is een andere HTTP-techniek en omgekeerde proxyserver. Nginx functioneert als een mail-proxyserver en een generieke TCP / UDP-proxyserver, waarmee verschillende web-verzoekers worden geverifieerd om een bezoeker een website te laten bereiken. Igor Sysoev schreef oorspronkelijk deze proxyserver. Andere hostingpakketten kunnen methoden gebruiken zoals de LAMP-stack (Linux + Apache + MySQL + PHP) om WordPress aan te drijven. Nginx kan een krachtige set-up zijn met betrekking tot Proxy-benaderingen. Noodzakelijkerwijs zijn er veel manieren waarop webmasters Nginx kunnen implementeren. U kunt alle functies tegelijkertijd gebruiken met behulp van de Apache-server. De meerderheid van de websites die op een Nginx-server worden gehost, worden op een Apache-installatie uitgevoerd. Er zijn HTTPS-antwoordheaders en andere proxy's die ernaar verwijzen als de webservers.

Deze richtlijn van Michael Brown, de Semalt klantensuccesmanager, legt het gebruik van een op zichzelf staande Nginx-opstelling uit. In plaats van te vertrouwen op de apache-servertechniek, kunt u Nginx alleen gebruiken als de primaire server. Er kunnen speciale overwegingen zijn bij de implementatie van Nginx op WordPress. Er is een aantal cruciale informatie die een gebruiker moet weten over Nginx. Bijvoorbeeld:

  • Alle configuraties zijn mogelijk in het admin-paneel op de serverniveau-configuratie. Als gevolg hiervan is er geen configuratie op directoryniveau. In tegenstelling tot Apache's .htaccess of IIS's web.config-bestanden, kan WordPress een Nginx-configuratie niet wijzigen.
  • De manier waarop de permalinks-functie op Nginx een beetje anders is dan op andere Apache-servers.
  • Nginx kan de herschrijfregels voor u niet genereren. Nginx heeft geen .htaccess-achtige mogelijkheid, dus het is onmogelijk om de server vanaf een gebruikersuiteinde te configureren.
  • U gebruikt plug-ins om uw permalinks te installeren. Het is essentieel om een "index.php" te installeren die een paneel kan vormen om wijzigingen aan uw server aan te brengen.
  • Gebruikers die mogelijk een beperkte htaccess-mogelijkheid willen, kunnen de PECL-extensie htscanner voor PHP installeren. Helaas is dit slechts een ontwikkelingsaanpassing en kan het gepaard gaan met complicaties. Zorg ervoor dat u een robuuste methode voor foutopsporing hebt voordat u deze techniek toepast.

In deze Nginx-richtlijn is de aanname dat u Nginx al hebt geïnstalleerd. Als gevolg hiervan zijn de installatie en instructies over de werking ervan niet inclusief.

Belangrijke informatie over Nginx

  • De Nginx-helper brengt het map.conf-bestand automatisch in kaart wanneer een nieuwe website wordt gemaakt. In sommige gevallen moet u Nginx handmatig opnieuw laden om ervoor te zorgen dat de wijzigingen invloed hebben. Nginx slaat ook websites op in een php-fpm-vorm, telkens wanneer een nieuwe site aanwezig is.
  • Grote websites kunnen gebruik maken van Nginx, omdat men in staat kan zijn om meerdere instellingsdomeinen te gebruiken.
  • Er zijn symbolische koppelingen, wat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over onbedoelde verwijderingen of aanpassingen in de gehele server.

Conclusie

Voor website-eigenaren die een reverse-proxyserver nodig hebben, kan Nginx-setup een essentiële benadering zijn. De hele configuratie maakt een algemene aanname dat de root van de site of blog aanwezig is op de host. Het referentiepunt bevindt zich op het serverniveau zelf en niet aan de gebruikerskant. Mensen moeten de regels aanpassen wanneer ze aspecten van de website wijzigen, zoals het toevoegen van een blog Source .

November 29, 2017