Back to Question Center
0

Trucs van Semalt over hoe je van slechte botten kunt ontdoen

1 answers:

Botverkeer heeft de capaciteit om invloed uit te oefenen op de rapportagegegevens van Google Analytics (GA), waardoor de prestaties van de website worden belemmerd, waardoor de kosten van website-onderhoud stijgen en tot valse aannames leiden. De meeste gebruikers zijn van mening dat botverkeer geen invloed heeft op hun websites. Recente onderzoeken tonen echter aan dat zestig procent van de websites kan worden geassocieerd met bots. In dit opzicht is het belangrijk om manieren te begrijpen om botverkeer te spotten om gegevens nauwkeurig te rapporteren - легко viewtopic.

In dit artikel belicht Lisa Mitchell, de Customer Success Manager van Semalt , enkele best practices die kunnen worden gebruikt om botverkeer in Google Analytics (GA) -rapporten te detecteren, evenals methoden om bots te elimineren door het gebruik van filters en andere genoemde technieken. Daarnaast worden belangrijke branchepraktijken besproken die naast GA-filters moeten worden gevolgd.

Identificatie van bots

De volgende punten zijn belangrijk om op te letten in GA-rapporten die zijn gekoppeld aan bots:

  • Lage gemiddelde duur per sessie.
  • Hoge mate van stuiteren.
  • Bijna 100% verkeer door nieuwe bezoekers.

Filtratie van bots

  • Admin View Settings

In het segment "Admin" kan een gebruiker de "weergave" -instellingen bewerken door het selectievakje in te schakelen om bekende bots te verwijderen. Internetexperts raden gebruikers aan eerst een testweergave te maken, zodat de betreffende resultaten kunnen worden bekeken voordat ze worden toegepast op de hoofdweergave. De ABC / IAB International Bots and Spiders List schetst geëlimineerde bots die niet beschikbaar zijn in het publieke domein.

  • Het gebruik van een gebruikersagent en een IP-adres

In situaties waarin een specifiek IP-adres verantwoordelijk is voor botverkeer, kunnen site-eigenaren "weergavefilters" gebruiken om het genoemde IP-adres te verwijderen. Gebruikers moeten echter begrijpen dat bots IP-adressen telkens veranderen om aan hun identiteit te ontsnappen. Een Google Tag Manager kan worden gebruikt om de tekenreekswaarde van de bezoeker door te geven aan Google Analytics (GA) als een aangepaste dimensie en om de sessies uit te sluiten. Ten slotte kan een aangepaste dimensie genaamd "user agent" in GA worden gebouwd en worden ingesteld als JavaScript-variabele in Google Tag Manager door waarden op te halen met behulp van navigator.userAgent. "Er kan vervolgens een filter worden gemaakt om agents uit te sluiten met behulp van de staat.

  • Botverkeer uitsluiten

Verschillende praktijken binnen de sector kunnen worden gevolgd buiten GA, bijvoorbeeld de CAPTCHA-service. Als bedrijf introduceerde Google een nieuwe service van de populaire CAPTCHA met de naam 'Geen CAPTCHA'. Deze service kan menselijk gedrag detecteren, zoals het gebruik van de muis en een beslissing nemen op basis van dergelijke handelingen. De toevoeging van zin voor verificatieredenen heeft geen zin in dit scenario. Telkens wanneer een gebruiker voor de eerste keer een webpagina bezoekt, wordt de service "Geen CAPTCHA" aan de gebruiker getoond. De tag Google Analytics (GA) moet vervolgens worden geactiveerd nadat de CAPTCHA-service met succes is voltooid. Ten slotte kan een sessiecookie worden ingesteld na de procedure en moet het meeste botverkeer dat een site binnenkomt worden uitgesloten. Een follow-upproces kan worden opgezet door een formulieraanvraag in te dienen voor e-mailadressen van gebruikers voor het binnen 24 uur verzenden van de activeringslink.

November 28, 2017