Back to Question Center
0

Trucs om pop-ups en spam van malware te stoppen - Semalt Expert

1 answers:

Pop-ups en spam zijn een gewone ontmoeting in het hedendaagse internetgebruik. Pop-ups kunnen afkomstig zijn van legitieme bedrijven, die een duidelijke oorzaak en reden hebben. Sommige pop-ups kunnen echter afkomstig zijn van Malware of andere typen Trojaanse paarden, die mogelijk aanwezig zijn in het systeem. Welke bron ook, behandel pop-ups voorzichtig. Sommigen van hen kunnen virussen bevatten, die uiteindelijk tot tal van kwaadaardige activiteiten voor het slachtoffer kunnen leiden.

Aan de andere kant stelt Nik Chaykovskiy, de Senior Customer Success Manager van Semalt , dat spam een ​​veel voorkomend probleem is waarmee de meeste e-mailgebruikers worden geconfronteerd - create your own image free. Spamberichten zijn afkomstig van personen die mogelijk slechte bedoelingen hebben met het slachtoffer. In de meeste gevallen bevat spam zowel Trojaanse paarden die aanwezig zijn in hun e-mails als andere schadelijke links. In andere gevallen sturen mensen berichten met spam om de computer van een slachtoffer te kapen en hun gegevens te manipuleren.

Hoe Malware pop-ups en spam werken

Malware kan aanwezig zijn in een pop-up van zelfs spam-e-mail. In andere gevallen kan sommige malware die al op de computer aanwezig is, andere pop-ups veroorzaken. Malware kan ook een code zijn die aanwezig kan zijn in de berichttekst van de e-mail. Bovendien kunnen spam-e-mails ook malware maken door de manier waarop ze hun systemen uitvoeren. Gebruikers van Microsoft Outlook kunnen bijvoorbeeld een hackaanval uitvoeren wanneer ze een voorbeeld bekijken van de afbeeldingen in hun code.

Klikken op een pop-up kan betekenen dat je een spyware-software moet installeren Popups kunnen op verschillende manieren komen: ze kunnen bijvoorbeeld flitsen als een toastmelding op de schermen, ze kunnen meteen verschijnen als je beweegt een muisaanwijzer over een menu of zelfs een massale pop-upadvertenties-aanval. Het kan ertoe leiden dat meerdere advertenties worden weergegeven. Ongeacht het type malware is het essentieel om er niet op te klikken. Als u op een Trojaans paard klikt, kan dit verschillende scripts activeren, die veel kunnen uitvoeren hacks.

Manieren om malware te voorkomen

Het is belangrijk om de veiligheid te waarborgen bij het omgaan met e-mails. Het is bijvoorbeeld belangrijk om geen bijlagen of sms-berichten te openen van bronnen die niet duidelijk zijn. Verder zijn sommige afzenders beroemde oplichters die bij de meeste e-mailproviders bekend zijn. Accepteer geen snelle tijdaanbiedingen en ontvang ook geen snelle schema's. Dit zijn enkele van de goedkope manieren waarop deze cybercriminelen mensen vangen. Klik ten slotte niet op koppelingen die aanwezig zijn in spam-e-mails, zoals de knop Abonnement opzeggen. Deze fout bevestigt alleen de geldigheid van uw e-mail aan de hackers en opent deuren voor verdere aanvallen.

Pop-ups en hun schade voorkomen

De meeste pop-ups komen door de invloed van bepaalde spyware-software. Dientengevolge is het van vitaal belang om een ​​deel van de spyware weg te doen, wat pop-ups kan veroorzaken. Vermijd bijvoorbeeld om een ​​pop-up te klikken. Probeer niet eens een pop-up te sluiten door op de knop Sluiten te klikken. Annuleer in plaats daarvan het vanuit het systeemvak.

Het updaten van het besturingssysteem, evenals anti-spyware software, kan veel succes betekenen. De anti-spyware software kan bijvoorbeeld sommige van de virussen in het systeem afhouden. Het is ook belangrijk om de beveiligingsinstellingen van de browser te verhogen. Afschermen van websites waarvan de veiligheid niet duidelijk is, kan iemand redden van malwareaanvallen.

November 28, 2017