Back to Question Center
0

Semalt: Wat is de definitie van malware?

1 answers:

Volgens Julia Vashneva, de Semalt Senior Customer Success Manager, is malware een verzamelnaam voor een hele reeks kwaadaardige en schadelijke toepassingen. Niet genoemd voor en onopgemerkt, het prevaleert met betrekking tot de invoering van zichzelf op uw pc. Fraudeurs gebruiken malware om geld uit uw record te halen en bovendien om identiteitsfraude uit te voeren.

Welk kanaal gebruikt malware om op uw pc te komen?

Malware wordt regelmatig verborgen in gratis shareware of applicaties die u van internet downloadt - stock coil head. Wanneer u naar een site gaat, krijgt u een opstartpagina die aangeeft dat er een infectie op uw pc is ontdekt. U kunt een gratis proefversie van een infectiescanner introduceren of een online sweep van uw pc uitvoeren.

U ontvangt een tekst van iemand waarvan u op de hoogte bent door middel van online netwerken dat er foto's van deze persoon op het web zijn, inclusief een verbinding met deze foto's. Als u op de verbinding tikt, raakt uw pc besmet met malware.

Wat is werkingsmechanisme van een crimineel?

Door het typische gebruik van uw applicaties beïnvloedt malware het typische gebruik van uw toepassingen op uw pc. Dit moet mogelijk zijn in verschillende structuren:

  • Wanneer u naar de site van uw bank gaat, bestaat de mogelijkheid dat u wordt omgeleid naar een valse site.
  • Bij het gebruik van webgebaseerd bankieren, krijgt u een opstartscherm, waarin plotseling wordt gevraagd dat u bepaalde inloggegevens verstrekt en een digitale handtekening toevoegt.

Spyware gebruiken om gegevens te verzamelen

Tijdens het browsen controleert spyware de documenten op uw opslag, introduceert andere spyware, vervangt uw internet-bestemmingspagina, enzovoort. Door het grootste deel van uw activiteiten te onderzoeken, kan de spyware uw gerubriceerde gegevens scannen en verzenden naar criminelen.

Bescherm uw pc

Houd altijd rekening met de volgende tips bij het maken van afbetalingen via internet:

  • Let er altijd op dat de meest recente updates van uw werkkader op uw pc zijn geïntroduceerd. Het werkkader van uw pc kan eveneens worden geconfigureerd om de meest recente updates consequent te installeren en direct te introduceren.
  • Zorg ervoor dat het beveiligingsniveau van uw browsertoepassing voldoende hoog is ingesteld.
  • Als u toevallig op afstand werkt, moet u garanderen dat de koppeling veilig is (bijvoorbeeld door een geheim woord te gebruiken).

Wees bewust

Niettegenstaande de juiste veiligheidsinspanningen op uw pc, is het bovendien van essentieel belang dat u goed nadenkt bij het gebruik van webbankgeld en met name bij het zorgvuldig markeren van uw uitwisselingen.

Het is bijvoorbeeld essentieel dat u de begeleidende handeling uitvoert:

  • Voeg alleen een digitale handtekening toe aan een uitwisseling die u speculeert of die u zelf heeft gevraagd.
  • Gebruik het juiste geavanceerde cijfer voor elke boodschap of omwisseling.

Wees ook waakzaam bij het gebruik van het web en e-mail.

Open alleen geloofwaardige sites en download geen records of applicaties van obscure of ongerust gemaakte sites.

  • Spam en verdachte berichten negeren.
  • Sluit uw USB-stick niet op slechts een pc aan.
November 28, 2017