Back to Question Center
0

Semalt: Waarschuwing! Die app is een wolf in schaapskleren

1 answers:
-->

Ooit werd in het nieuws gemeld dat nepversies van het beroemde Pokémon Go-spel, de vermaarde Malware-zwendel op Google, in Google Play Store waren gespot. Het nieuws verhelderde een actueel probleem. Fake-apps kunnen schadelijk zijn; in die zin dat ze apparaten kunnen vergrendelen zodra ze zijn geïnstalleerd.

Artem Abgarian, de Semalt Senior Customer Success Manager, zegt dat gebruikers hun telefoons moeten rebooten of Android Device Manager moeten installeren om hun telefoons te ontgrendelen.

Meestal veroorzaken kwaadaardige apps problemen die schadelijk kunnen zijn voor de prestaties van uw telefoon, waardoor deze nutteloos wordt. Bovendien bevatten kwaadaardige apps meestal advertenties, die beweren dat een gevaarlijk virus uw telefoon heeft geïnfecteerd. Dergelijke apps waarschuwen gebruikers ook dat ze dure tools verkopen die bedoeld zijn om hun apparaten te scannen om de gevaarlijke malware te verwijderen. Dit vraagt ​​gebruikers om de tools te kopen.

Google heeft door zijn inspanningen een aantal van deze Trojaanse paarden efficiënt uit de Play Store verwijderd. Bovendien blijft het verborgen degenen zoals de Judy-malware ontdekken. Judy, die zowel Android- als iOS-apparaten infecteerde, had bijna 36 miljoen Android-apparaten aangevallen toen het werd ontdekt.

Elke populaire app kan nog steeds het risico lopen door dergelijke middelen te worden gekopieerd. Voordat u echter apps uit de Google Play Store downloadt, kunt u enkele noodzakelijke stappen uitvoeren:

  • App-stores van derden vermijden. Ondanks het feit dat Google Play Store apps onderzoekt, zijn deze virussen nog steeds te vinden in de Play Store. Als gevolg daarvan is malware waarschijnlijker te vinden in app-winkels van derden, die zelden doorgelichte apps zijn. Daarom is het wenselijk om dergelijke app-winkels te vermijden.
  • Controleer de naam van de fabrikant van de app. Aangezien het gemakkelijk is om een ​​valse app per vergissing te downloaden, moet je bevestigen dat de naam van de app-ontwikkelaar correct is.
  • Lees app-beoordelingen. Bekijk in de app store de gebruikersrecensies. Zoek ook naar de recensies van experts en technische publicaties. De gebruikersrecensies zijn handig bij het detecteren van kwaadaardige apps.
  • Installeer beveiligingssoftware. Veel bedrijven bieden pc-antivirussen en hun mobiele versies, waaronder AVG, Bitdefender, Avast en Kaspersky. Dergelijke beveiligingssoftware kan worden gekocht voor een kleine jaarlijkse vergoeding en eenmaal geïnstalleerd zullen ze al uw geïnstalleerde apps scannen en u ook waarschuwen zodra ze een geïnfecteerde website detecteren.
  • Update uw Android-besturingssysteem. Zorg ervoor dat u de nieuwste versies van Apps en OS-updates downloadt om uw telefoon te beschermen tegen de nieuwste bedreigingen.

Volg beveiligingsnieuws. Softwarebeveiligingsbedrijven hebben de meeste beveiligingsinbreuken en Trojaanse paarden ontdekt. In dit geval de antivirusprovider ESET. Lukas Stefanko, een malware-onderzoeker in zijn rapport, merkte op dat sommige valse apps een lock-screen ransomware maken in Google Play Store. Een situatie die u uit uw apparaat vergrendelt en uw apparaat ontgrendelt op voorwaarde dat u de cybercrimineel betaalt.

Zorg er als onderdeel van de beveiliging voor dat u een back-up maakt van uw apparaat, omdat u per ongeluk een kwaadaardige app kunt downloaden. Vervolgens kunt u uw apparaat in de fabriek opnieuw instellen. Daarom kunt u uw gegevens herstellen zonder het virus en vervolgens een beveiligings-app uitvoeren om uw apparaat schoon te houden Source .

November 28, 2017