Back to Question Center
0

Semalt: versla je niet door adware of malware-geïnfecteerde extensies

1 answers:

Het installeren van browserextensies en add-ons zonder voorzichtigheid kan soms gevaarlijk zijn. Ongeacht of men voorzichtig is of niet bij het downloaden van het toevoegen van deze aan de browser, moet men nadenken over waar ze hun add-ons van krijgen.

Oliver King, de klantensuccesmanager van Semalt , bespreekt hoe gevaarlijke gevaarlijke uitbreidingen kunnen worden voorkomen.

Er was één interessant artikel van internet dat beweerde dat sommige online gebruikers browserextensies gebruiken om anderen te bespioneren. Voor een persoon die niet goed thuis is in hoe internet werkt, kan het een schok voor hen zijn. De dagen zijn echter voorbij dat er op het web schone en nuttige extensies bestonden - hosting a christmas party. Bedrijven met bijbedoelingen eindigden hen uiteindelijk goed van de markt. De gerichte extensies waren die populair bij veel gebruikers. Op deze manier konden ze veel informatie tegelijk verzamelen.

De bedrijven kunnen dan trackingcodes aan deze uitbreidingen toevoegen en bezoekersacties bewaken of pop-upadvertenties op onbewuste gebruikers afdwingen. Ontwikkelaars werken hun extensies regelmatig bij, wat het moeilijk maakt om te weten wanneer een derde kwaadwillende persoon controle over het systeem heeft.

Momenteel hebben deskundigen nog geen definitieve manier gevonden om onderscheid te maken tussen legitieme en niet-legitieme uitbreidingen. De reden is simpel..Er is geen manier om een ​​gecompromitteerde extensie te vertellen aan iemand die dat niet is. Dankzij HTG blijven onderzoekers echter individuele extensies doornemen om te bepalen of ze malware bevatten of niet.

HTG heeft een openbare lijst van alle bekende adware en malware geïnfecteerde extensies. Om de status van de extensie te kennen, moet men het tegen de lijst installeren. Als u de momenteel geïnstalleerde extensies wilt zien, klikt u op Instellingen en gaat u naar extensies aan de linkerkant.

Chrome-extensies

Schakel een van de selectievakjes uit om het uit te schakelen of verwijder het in de totaliteit. Als de extensie in de zwarte lijst verschijnt, moet u deze onmiddellijk uit het systeem verwijderen. Als alternatief scant ExtShield voor Chrome alle beschikbare extensies en zet de besmette degenen opzij op basis van de zwarte lijst.

Schild voor Chrome

Het is een functie die de rechten toont die de huidige extensies hebben in het systeem. Het blijft alle toekomstige installaties en websitegedrag controleren en of ze tekenen van kwaadaardige bedoelingen vertonen. De ontwikkelaar voor shield is ook van plan een functie te maken die de gebruiker op de hoogte stelt wanneer de extensie van eigenaar verandert of wanneer deze zich vreemd gaat gedragen. Een andere extensie Extension Defender in de Chrome Store heeft ook dezelfde functies, maar met een hogere classificatie vanwege de toename van valse positieven in ExtShield.

Extension Defender

Deze extensie Defender lijkt op een schild voor chroom en scant de browser op zoek naar adware, spyware of malware. Met de nieuwe handtekeningen dagelijks toegevoegd, scant en detecteert het ook eventuele afwijkingen, waaronder die in en uit de website. Het heeft een open source-code, wat betekent dat het publiek kan traceren wat elke regel code doet op de extensie. ExtShield heeft deze functie niet, waardoor mensen meer vertrouwen hebben in Extension Defender.

Conclusie

De huidige lijst dient als een eerste verdedigingslinie voor online gebruikers voordat ontwikkelaars toekomstige bedreigingen met zekerheid kunnen identificeren. Vanwege de brede privileges die extensies hebben, beschikken ze over veel informatie die hen potentiële doelwitten maakt voor hackers en andere personen met kwaadaardige bedoelingen.

November 28, 2017