Back to Question Center
0

Semalt tegen botnets - manieren om ze te bestrijden

1 answers:

De botnets werken in conjugatie met tot slaaf gemaakte computers en zombies en infecteren een groot aantal apparaten over de hele wereld. Een botnet is de verzameling gecompromitteerde computers die zijn gehackt en nu worden gebruikt om een aantal illegale taken uit te voeren. De hackers hoeven uw IP-adres niet te gebruiken om uw apparaat aan te vallen. In plaats daarvan maken ze eenvoudig enorme netwerken van zombiecomputers en bedienen ze verschillende apparaten vanaf een externe locatie.

Botnets begonnen hun stempel te drukken in 2001 toen de financieel gemotiveerde hackers verdachte codes online stuurden en een groot aantal onbeschermde apparaten zonder medeweten van gebruikers aanvielen.

Hier heeft Artem Abgarian, een vooraanstaand expert van Semalt, de verschillende manieren besproken om botnets online te bestrijden.

1. De webfilterdiensten inhuren

De webfilterdiensten zijn tot nu toe het beste en meest betrouwbare. Ze helpen onze systemen te scannen op mogelijke bots en ongewoon gedrag. Deze services scannen ook de schadelijke activiteiten en blokkeren de sites die verdachte bezoeken aan u verzenden. FaceTime Communications, Websense en Cyveillance zijn enkele voorbeelden van de webfilterdiensten waarop u kunt vertrouwen. Ze houden uw online activiteiten bij en voorkomen dat uw apparaten verdachte dingen doen, zoals het downloaden van JavaScripts en het uitvoeren van schermbeschadigingen. Bovendien bedriegen ze de botnets en zorgen ze ervoor dat je surfervaring betrouwbaar en vriendelijk is.

2. Wissel van browser

Een andere manier om botnets te bestrijden is om van webbrowser te wisselen. Je zou moeten standaardiseren op browsers anders dan Internet Explorer en Firefox. Deze twee browsers zijn een gemakkelijk slachtoffer van hackers en tonen niet de gewenste resultaten wanneer aangevallen door botnets.De beste optie is Google Chrome, dat geen alternatief heeft. Macs zijn statisch veilig voor botnets, en Linux is ook goed om mee te doen.

3. Schakel de scripts uit

Een extreme maar prachtige maatregel is om de browsers helemaal uit het script te verwijderen, maar dit zou de productiviteit van uw websites en webgebaseerde applicaties kunnen temperen. Dit is geen geschikte optie voor bedrijven en individuen die als freelancer werken en veel verdienen op hun websites.

4. Implementatie van de systemen voor inbraakpreventie en inbraakdetectie

Een andere interessante en nuttige manier is om een aantal inbraakpreventie- en inbraakdetectiesystemen in te zetten. Als uw machine bijvoorbeeld op de Relay Chat-website ontploft, kunt u elk van de twee systemen gebruiken om het onmiddellijk te beveiligen. De IPS bewaken het gedrag van uw apparaat en geven de moeilijk te herkennen HTTP-aanvallen aan, wat betekent dat de inzet van de twee systemen ten goede kan komen aan u en uw apparaat.

5. Bescherm de door gebruikers gegenereerde inhoud

Het is belangrijk om uw door gebruikers gegenereerde inhoud regelmatig te beschermen, zodat deze niet het slachtoffer wordt van malwareschrijvers online. Dan Hubbard, de president van Websense, zegt dat het fenomeen Web 2.0 een van de belangrijkste problemen is van door gebruikers gemaakte sites.

6. Gebruik de remediëringstools

Als uw machine is geïnfecteerd, moet u de herstelhulpmiddelen gebruiken. Bedrijven zoals Symantec gebruiken dergelijke tools op een regelmatige basis omdat ze alle soorten rootkits en botnets detecteren en opschonen. Als u dit doet, kunt u kiezen wie uw site moet bezoeken en wie niet. Het zal uiteindelijk de algehele kwaliteit van uw website verbeteren en het systeem tegen rootkit- en botnet-infecties voorkomen Source .

November 29, 2017