Back to Question Center
0

Semalt: technieken die u tegen malware en spam beschermen

1 answers:

Fraudeurs gebruiken sociale netwerken al geruime tijd als een platform voor het verspreiden van malware en spam. Het verkrijgen van malware of het tegenkomen van bepaalde soorten spam is onvermijdelijk bij het gebruik van Facebook, de gigant van het sociale netwerk.

Artem Abgarian, de Semalt Senior Customer Success Manager, stelt echter dat spam en malware op veel manieren kunnen worden vermeden tijdens het gebruik van Facebook. Door proactieve maatregelen te nemen, kan iemand worden beschermd tegen de beste en nieuwste Facebook-malware en -spam. Bovendien is het melden van malware en virussen nuttig om dergelijke gevaren op een sociaal netwerkplatform te bestrijden.

Internetdeskundigen beweren dat op een gegeven moment e-mails door cybercriminelen en hackers werden gebruikt om malware en virussen op internet te verspreiden. Tegenwoordig heeft de populariteit van sociale media zoals Facebook, Twitter en Instagram, die goed zijn voor meer dan twee miljard gebruikers over de hele wereld, de taak gemaakt om malware internet hackers extreem gemakkelijk te delen. Volgens een recente studie hebben onderzoekers van Riverside bijvoorbeeld vastgesteld dat bijna de helft van de 12000 Facebook-deelnemers gevoelig was voor malware en zwendel. Hieruit bleek hoe gemakkelijk internetcriminelen een Facebook-account kunnen hacken. De meeste van de fraude tijdens het onderzoek hadden betrekking op de oude lokaastechniek om geschenken zoals "gratis iPhone" van een Facebook-bericht aan te bieden.

Hoe kan een gebruiker spam en malware op het Facebook-platform herkennen en voorkomen?

Volgens internetspecialisten is het moeilijkste om te decoderen bij het gebruik van Facebook-berichten of een bericht afkomstig is van een vriend of van fraudeurs die iemands account hebben gecompromitteerd. In deze situatie worden internetgebruikers gewaarschuwd tegen het klikken op eventueel geleverde links die er verdacht uitzien. Vaak bevatten de hacker-afgeleide of valse berichten van Facebook-abonnees koppelingen naar externe sites die een slachtoffer vragen om persoonlijke informatie in te vullen of te verstrekken. Bovendien gebruiken dergelijke aanbiedingen zoekwoorden zoals Deal, Wow, OMG en Free. Facebook-gebruikers moeten zich herinneren dat het netwerk toestaat dat alle typen links worden gepost zonder een eerste filtering. Dit houdt in dat gehackte Facebook-accounts of echte accountgebruikers verkorte links kunnen posten die mogelijk doorverwijzen naar een phishing of een kwaadwillende pagina.

Facebook bevat ook andere hulpmiddelen dan antispyware of antivirus die gebruikers van het sociale netwerk op hun apparaten kunnen gebruiken om identiteiten te beschermen. Daarom is het essentieel om een ​​bijgewerkte versie van antivirus- of antispywaresoftware bij te houden of uit te voeren om uw computer te beschermen tegen malware en spam. Bovendien worden Facebook-gebruikers aangemoedigd om zich te verdiepen in technieken om malware op sociale netwerken zoals Facebook te vermijden. Facebook heeft ook een sectie 'Nieuws' om gebruikers te informeren over spam en malware. De sectie bevat suggesties die gebruikers kunnen gebruiken om hun apparaten te beschermen tegen malware.

Hoe kan een Facebook-gebruiker een spam-, malware- of gehackte account melden?

Wanneer een gebruiker vermoedt dat een bericht spam of kwaadaardige links bevat, kunnen ze dit via beveiligingspagina's melden bij Facebook. Gebruikers kunnen ook klikken op "X", dat in de rechterbovenhoek van een bericht wordt weergegeven. Bovendien kunnen kwaadaardige video's en foto's worden gerapporteerd door te klikken op 'Video melden' of 'Deze foto melden'. Problemen met account-hacking kunnen worden gemeld bij de sectie Beveiliging van Facebook, waar dergelijke accounts onmiddellijk worden beëindigd in afwachting van onderzoeken Source .

November 28, 2017