Back to Question Center
0

Semalt: Malware-infectie en hoe dit te voorkomen

1 answers:

Zwendelartiesten kunnen zich richten op smartphones en computers vanaf elke locatie ter wereld. Er zijn verschillende manieren waarop een computer of smartphonegebruiker malware kan tegenkomen. Daarom is het een uitdaging om ideeën te delen over hoe elke malwarevaring moet worden aangepakt.

Frank Abagnale, de Semalt Senior Customer Success Manager, stelt dat het begrijpen van malware en de kenmerken ervan een goede benadering is om de uitdagingen die het kan veroorzaken te minimaliseren.

Betekenis van malware

Malware is schadelijke software. De software komt in verschillende vormen voor, bijvoorbeeld virussen, Trojaanse paarden en spyware. De schadelijke software werkt op verschillende manieren. De software kan ervoor zorgen dat de computer meerdere keren crasht. De software kan ook een spyware zijn die persoonlijke informatie steelt of de activiteiten van de computer of smartphone-gebruiker bewaakt.

Malware vermijden

E-mailcommunicatie heeft het delen van instant messages, afbeeldingen, video's, documenten en onlinekoppelingen verbeterd. Misdadigers kunnen echter e-mailcommunicatie gebruiken om malware naar nietsvermoedende gebruikers te verzenden. Zwendelartiesten sturen meestal onschuldig ogende berichten met links naar online sites. De officieel ogende e-mails zijn ontwikkeld om de gebruikers te beïnvloeden de malware te downloaden. Scam-artiesten ontwikkelen dagelijks nieuwe scams. Er zijn echter twee soorten officieel lijkende oplichting die vaak voorkomen.

  • a) Nepmails van de rechtbank - De oplichter ontwerpt een e-mailbericht dat de gebruiker informeert over gerechtelijke dagvaarding..De e-mail bevat een link of bijlage voor meer informatie. Als u op de bijlage of koppeling klikt, wordt de malware gedownload naar het apparaat.
  • b) Nepmails van uitvaartcentra - De e-mail bevat informatie over mortuarium of uitvaartdiensten. Het heeft een link of bijlage die aanvullende informatie aangeeft. Het openen van de link of bijlage downloadt de malware op het apparaat.

Gebruikers van computers en smartphones moeten voldoende kennis hebben over de populaire oplichting en malware-aanvallen. De volgende tips zijn ook belangrijk bij het voorkomen van malwareproblemen:

  • a) De gebruikers moeten voorzichtig zijn bij het openen of downloaden van e-mailbijlagen. De bestanden kunnen virussen, Trojaanse paarden of verdachte software bevatten die de computerbeveiliging verzwakken. De computer of smartphone kan belangrijke informatie verliezen als de beveiligingssoftware niet is geïnstalleerd.
  • b) E-mailberichten die om persoonlijke of financiële gegevens vragen, moeten worden genegeerd. Legitieme organisaties vragen niet om dergelijke informatie via de e-mail.
  • c) E-mails van online verkopers moeten worden geverifieerd om fraude te voorkomen. Het ordernummer op het onderwerp van de e-mail moet hetzelfde zijn als het afgedrukte ontvangstbewijsnummer.
  • d) Als het e-mailaccount ongeautoriseerde activiteiten heeft, moet de gebruiker contact opnemen met het bedrijf via het echte telefoonnummer.
  • e) De computergebruiker moet een firewall-, antivirus- en antispywareprogramma's installeren. De beschermende programma's moeten ook regelmatig worden bijgewerkt. Bepaalde phishing-e-mails bevatten programma's die de computer kunnen laten crashen of de activiteiten van de gebruiker kunnen controleren. De beschermende programma's voorkomen dat de malware, het Trojaans paard en het virus de computer beïnvloeden. De firewall voorkomt communicatie met onbevoegde bronnen.
  • f) Zorg ervoor dat de browser anti-phishing-functies heeft. De functies omvatten een werkbalk met verschillende phishingsites.
  • g) Informatieback-up is belangrijk. E-mailgebruikers moeten hun bestanden beveiligen door de back-ups op offline locaties te bewaren. De back-up beschermt de informatie in het geval van malware, Trojaanse paarden en virusaanvallen Source .
November 28, 2017