Back to Question Center
0

Semalt: Keep Off! Kwaadaardige computervirussen

1 answers:

Het oude gezegde geeft de voorkeur aan genezing. In het moderne digitale tijdperk vertrouwen we op computers voor vrijwel al onze opdrachten. Het gebeurt gewoon dat onze computers doelwitten zijn voor kwaadaardige software die ook wel malware wordt genoemd. Deze software sluit zich aan bij het besturingssysteem van de computer en maakt het moeilijk om de software te verwijderen of te verwijderen.

Alexander Peresunko, the Semalt Customer Success Manager, schetst in dit artikel preventieve maatregelen om ervoor te zorgen dat uw computer vrij is van malware - black beret fascinator. Ze omvatten:

Software voor het verwijderen van malware installeren - Hiermee kan de computergebruiker alle kwaadaardige soorten software detecteren en verwijderen, inclusief spyware en adware. Malware kan gratis zijn of gesponsord worden met verschillende softwaremogelijkheden in de markt, zoals McAfee Anti-virus-software, die vooraf is geconfigureerd om kwaadwillende software te detecteren en te verwijderen. Elke malware removal tool heeft echter zijn eigen sterke en zwakke punten in het omgaan met verschillende soorten malware. Computergebruikers moeten desalniettemin een back-up van hun bestanden maken voordat ze malware-applicaties uitvoeren om ervoor te zorgen dat er geen gegevens verloren gaan.

Onbevoegde toegang op pc beperken - Dit wordt mogelijk gemaakt door gebruikersaccounts te maken om toegang tot een computer te beperken en toe te staan, terwijl ook wordt bepaald welk type activiteit per gebruikersaccount kan worden uitgevoerd..Elke computer heeft een beheerdersaccount die bevoegdheden toekent voor activiteiten zoals het installeren van software. Malware is effectief wanneer het via de beheerder in een computersysteem infiltreert. Naast de beheerder moeten alle andere gebruikers zich aanmelden via beperkte gebruikersaccounts om de kans op malware-besmetting te beperken. Dit betekent dat een computersysteem gebruikersnamen en unieke wachtwoorden voor alle gebruikers moet instellen, terwijl ook unieke wachtwoorden voor de beheerdersaccounts moeten worden ingesteld. Dergelijke maatregelen beperken buitenlandse of ongeoorloofde toegang tot computersystemen door middel van hacking. Bovendien wordt beheerders geadviseerd om gastaccounts permanent uit te schakelen, omdat dit toegangspunten zijn voor hackers.

Maximale beveiliging van computersystemen tijdens configuratie - Met systeemvoorkeuren voor computers kunt u alle activiteiten en functies van het besturingssysteem besturen. Het is daarom van essentieel belang dat u zoveel mogelijk functies configureert, met name die functies die de beveiliging van uw computersysteem in gevaar kunnen brengen. In het Apple-beveiligingsvenster geeft het bijvoorbeeld configuratievoorkeuren voor wachtwoorden om de computer te wekken, een administratief wachtwoord nodig hebben om toegang te krijgen tot het systeem en automatische login uit te schakelen.

Werk uw besturingssystemen en programma's regelmatig bij - Uw computersysteem moet altijd over de nieuwste patches en updates beschikken. Schakel automatische updates in om ervoor te zorgen dat u ze bij het vrijgeven in realtime ontvangt. Uw antivirus- en malwareprogramma's moeten ook up-to-date blijven om ervoor te zorgen dat ze virussen en andere schadelijke software kunnen detecteren en elimineren. Verwaarloos uw webbrowser niet, want dat kan een nieuwe maas in de weg zijn voor het binnenkomen van malware, vooral als u een zware webbrowser bent. Pas ook uw instellingen aan om pop-upadvertenties uit te schakelen, omdat gebruikers hierdoor worden misleid tot het downloaden en installeren van malware.

Weet altijd wat u installeert - Alle software in de wachtrij voor installatie moet afkomstig zijn van betrouwbare bronnen. Lees altijd de licentieovereenkomst voor eindgebruikers voor al uw toepassingen vóór de installatie en gebruik de aangepaste installatieoptie. Hiermee kunt u malware detecteren en verwijderen voordat deze uw computersysteem corrumpeert.

November 28, 2017