Back to Question Center
0

Semalt: Hoe zich te ontdoen van Trojaanse paarden

1 answers:

Wat mensen een Trojaans paard of gewoon een Trojaans paard noemen, is malware, die zich voordoet als iets oprechts om de gebruiker te misleiden om het te downloaden. Het kan de vorm aannemen van een mediaspeler, een bestand dat is gekoppeld aan een e-mail, een webpagina of een applicatie voor een smartphone. Gebruikers kunnen de informatie behoorlijk overtuigend vinden, genoeg voor hen om het te openen, wat vervolgens malware installeert. Trojaanse paarden kunnen de vorm van een bestand aannemen. Ze kunnen zich voordoen als afbeeldingsbestanden, kantoordocumenten, geluidsbestanden of online games.

Julia Vashneva, de Senior Customer Success Manager van Semalt , zegt dat er twee verschillen zijn tussen Trojaanse paarden en virussen of wormen - fidelity commercial. In het geval van Trojaanse paarden hebben ze niet het vermogen zichzelf te vermenigvuldigen of onafhankelijk te verspreiden zoals virussen of wormen. Ten tweede bedenken hun ontwikkelaars hen voor kwaadwillende bedoelingen, terwijl virussen en wormen toevallig of goedaardig zijn.

Wat Trojans doen

Zoals hierboven vermeld, kunnen Trojaanse paarden verschillende vormen aannemen en hebben ze code die hen in staat stelt om zo ongeveer alles op de computer te doen. Ze zijn ingesteld om te starten wanneer de gebruiker de computer opnieuw opstart. Eenmaal geïnstalleerd, creëert het een back-entry voor een externe gebruiker, meestal cybercriminelen, in het systeem waardoor ze de computer kunnen besturen. Dit kan resulteren in het afsluiten van de eigenaar. Al deze acties werken geruisloos en in het geheim. Ze kunnen zelfs een lopend antivirusprogramma deactiveren zonder medeweten van de gebruiker.

Sommige van de bestaande Trojans installeren keyloggers, die fungeren als spyware die kennis neemt van gebruikersactiviteiten op het toetsenbord, internetgebruik controleren en persoonlijke informatie verzamelen. Andere maken de installatie van botnet-software mogelijk, die de computer verbindt met andere zombiecomputers die worden bestuurd door hackers Botnets hebben multifunctionele functies: ze kunnen DDoS-aanvallen (Distributed Denial of Service) starten om website-opstartproblemen te veroorzaken, spam-e-mail te genereren, coderingen kapot te maken of aanmeldingsreferenties en wachtwoorden te stelen. 8)

Het meest gebruikelijke medium voor Trojaanse installaties is drive-by downloads. Wat er gebeurt, is dat hackers de code van een website wijzigen om malware te downloaden wanneer een gebruiker het automatisch bezoekt. Als het account van een gebruiker over rechten beschikt om software te wijzigen, zal het zichzelf automatisch installeren wanneer het het Trojaanse paard downloadt.

App-winkels van derden dienen als gemeenschappelijke plaatsen waar hackers Trojaanse paarden verbergen. Ze doen alsof handelaars goedkopere versies van mobiele applicaties aanbieden. Voordat gebruikers een toepassing downloaden en installeren, moeten ze de documentatie en rechten controleren die de software vraagt. Apple-producten zijn waarschijnlijk veilig, tenzij de eigenaar zijn apparaat niet "uitschakelt".

Trojaanse paarden zijn erg moeilijk te detecteren. Als iemand het bestaan ​​in zijn systeem vermoedt, moet hij het "packet sniffer" gebruiken, dat alle verkeer dat aan het systeem is gekoppeld, analyseert terwijl het op zoek is naar communicatie met servers waarvan wordt vermoed dat ze onder cybercrimineel beheer staan. Toch zijn er bepaalde antivirusprogramma's die voldoende zijn om van Trojaanse paarden af ​​te komen.

Trojaanse infecties voorkomen

Ten eerste, structureer het gebruikersaccount om slechts in beperkte mate gebruik te maken van zijn volledige beheerdersrechten. Ook moeten ze de rechten op het installeren of bijwerken van software beperken. Gebruik beperkte accounts voor alle andere activiteiten waarbij internet is betrokken, omdat ze geen toepassingen kunnen wijzigen.

Ten tweede, zorg ervoor dat firewalls actief blijven voor alle thuisnetwerken. De meeste besturingssystemen hebben ingebouwde firewalls, net als de draadloze routers. Ten slotte helpt een krachtige antivirussoftware die regelmatig scant, infecties voorkomen. Zorg er altijd voor dat u het regelmatig bijwerkt.

November 28, 2017