Back to Question Center
0

Semalt - Hoe zich te ontdoen van Bot verkeer in uw Google Analytics

1 answers:

Het zou niet verkeerd zijn om te zeggen dat gegevens de hoeksteen zijn van alle online zakelijke en marketingbeslissingen. Het is belangrijk voor ons om een ​​goed begrip van onze gegevens te ontwikkelen en ervoor te zorgen dat dit aan de huidige marketingtrends ligt. We moeten ook het gedrag van gebruikers op onze website evalueren en alles weten over de sectorverschuivingen. Dit is alleen mogelijk als we botverkeer van Google Analytics uitsluiten en zich richten op het verkrijgen van de gewenste resultaten - how to become expert in computers.

Alexander Peresunko, de Customer Success Manager van Semalt , onthult in dit verband enkele marketinggeheimen.

Om gegevens te verzamelen, moet u verschillende analyse- en monitoringopties gebruiken. Google Analytics is echter de meest authentieke en meest gebruikte tool. Hiermee kunt u de legitimiteit van uw gegevens vaststellen en worden de juiste resultaten getoond. Meer dan twee miljard websites gebruiken Google Analytics om de kwaliteit van hun bezoeken te evalueren en te analyseren. Botverkeer is iets dat uw website kan schaden en waardoor u zich op internet kunt laten lijden. Het leidt uiteindelijk tot verkeerde conclusies, evaluaties en veronderstellingen, waardoor de prestaties en geloofwaardigheid van uw site worden beïnvloed.

Over Bots

We moeten niet vergeten dat er voor alle menselijke hits botklappen op de server zijn, dus het is veilig om te zeggen dat bots een essentieel onderdeel zijn geworden van elke website. soorten bots: goede bots en slechte bots.

Goede bots zijn degenen die zich netjes gedragen en die gunstig zijn voor uw website, terwijl slechte bots die zijn die door de hackers en aanvallers zijn gemaakt en zij van plan zijn uw website illegaal te doorzoeken en te indexeren. Uit een rapport blijkt dat meer dan twintig procent van al het verkeer dat door goede bots wordt verzonden, wordt ingehaald door kwaadwillende en gevaarlijke bots. We kunnen dus stellen dat bots niet tegen elke prijs site-vriendelijk kunnen zijn en zo snel mogelijk moeten worden verwijderd.

Twee andere soorten bots zijn ghost bots en zombie bots. Ghosts-bots zijn degenen die uw website niet bezoeken, maar pronken met de vergelijkbare resultaten, terwijl de zombiebots degene zijn die uw website volledig weergeven. Ze produceren rapporten in Google Analytics en doen zich voor alsof ze echt zijn. Ze voegen hun specifieke codes in uw analysegegevens in en proberen deze op de een of andere manier te schaden.

Hoe Bot-verkeer uit te sluiten

Google heeft onlangs aangekondigd dat er verschillende oplossingen zijn voor het filteren van goede bots, slechte bots en referral-spam in Google Analytics. Hiervoor moet u ongefilterde weergaven instellen en de bronnen van uw verkeer leren kennen. Je moet de kneepjes van het onderscheid maken tussen de goede bots en slechte bots. U kunt een aantal marketingstrategieën aanpassen om uw kansen te maximaliseren om een ​​unieke kijk op uw website te krijgen. Het is ook een voordeel als u verschillende filters maakt voor zowel interne als externe verkeersbronnen. U kunt verschillende IP's blokkeren die er verdacht uitzien en niets te maken hebben met authenticiteit. In het geval van bots met zombies moet u ze filteren door hun locatie en voetafdrukken te detecteren. Hiervoor zou je alles over hun bron moeten weten en doorgaan met de stap van het creëren van footprint.

November 28, 2017