Back to Question Center
0

Semalt: hoe u uw online bedrijf kunt beschermen tegen de schade die botnets kunnen toebrengen

1 answers:

Een botnet is een apparaat met internetverbinding, dat op een of meer bots wordt uitgevoerd en dat binnen enkele uren uw computer kan beschadigen. Botnets worden veel gebruikt voor het uitvoeren van gedistribueerde Denial-of-Service-aanvallen, het stelen van gegevens en het verzenden van spam-berichten. Ross Barber, de Semalt Customer Success Manager, waarschuwt dat deze hackers toegang tot uw apparaten kunnen verlenen en uw persoonlijke bestanden in gevaar kunnen brengen.

Zombiecomputers zijn de apparaten die worden bestuurd door hackers. Ze stelen uw gegevens of stoppen uw systeem door spam-e-mails in een groot aantal te verzenden - project of payroll management system. Een zombiecomputer is net als traditionele Trojaanse paarden; het enige verschil is dat ze geen keyloggers installeren en uw gegevens stelen totdat u op de specifieke links hebt geklikt. Zombies werken in samenwerking met andere zombies en brengen je bestanden en persoonlijke gegevens in gevaar, wat ook een vorm van botnet is. Botnets vallen dus meerdere computerapparaten aan, verzenden spam en phishing-e-mails en zijn betrokken bij ransomware.

De mogelijkheden die botnets hebben

Als u al jarenlang internet gebruikt, bent u waarschijnlijk bekend met mIRC. Het is een populaire en een van de beste chatprogramma's die een groot aantal botnets gebruiken, net als andere chat- en sms-tools. Een groot aantal botnets wordt echter alleen gemaakt voor aanvallende doeleinden. De hackers beginnen het proces door spam-e-mails te verzenden..Als een botnet uw computer binnengaat, kan dit uw gevoelige gegevens en bestanden beschadigen. Als u op zoek bent naar een botnet, kost het u misschien iets rond de $ 800 of zelfs meer dan dat. We raden u niet aan om gedistribueerde denials of service-aanvallen op uw websites te lanceren. De hackers sturen het naar uw systeem en u zult moeite moeten doen om veilig te blijven op het internet. De meeste aanvallers plegen reclamefraude. Dit komt omdat computerapparatuur over de hele wereld veel nepklikken genereert op advertenties. Het helpt de spammers en hackers om veel te verdienen op internet. Meest recent heeft het Simda-botnet duizenden computers aangetast in meer dan 150 landen over de hele wereld, waaronder Amerika, Engeland, Canada en anderen.

Hoe cybercriminelen botnets maken en groeien

Het is voor hackers niet moeilijk om hun botnets op te zetten en uit te breiden. Sterker nog, de meesten van hen kennen verschillende trucs en technieken om mensen aan te trekken tot hun malware en virussen. Ze beginnen dit proces door spam-e-mails met geïnfecteerde bijlagen te verzenden. Ze hebben specifieke codes op uw computers uitgevoerd en probeerden u naar drive-by downloads te lokken. Nadat ze zijn uitgevoerd, gebruiken hun kwaadwillende codes uw persoonlijke gegevens om de controle over het apparaat over te nemen. Uw computer zal stoppen en u kunt verschillende functies uitvoeren. De hackers die de botnets exploiteren en beheren, zullen deze waarschijnlijk op het internet verkopen.

Hoe kunt u voorkomen dat uw computer deel gaat uitmaken van een botnet?

Het is heel eenvoudig om te voorkomen dat uw apparaten onderdeel worden van botnets. Hiervoor zou je een aantal basisdingen in gedachte moeten houden. Je moet nooit op verdachte links en e-mailbijlagen klikken, zelfs als ze er legitiem uitzien. Het is ook belangrijk dat u niet iets downloadt of installeert van niet-legitieme en onbekende bronnen. Als u goede antivirusprogramma's of antispywaresoftware nodig heeft, download deze dan alleen van de beste technische websites. Last but not least moet je je software en tools up-to-date houden om veilig te blijven op het internet.

November 28, 2017