Back to Question Center
0

Semalt - Hoe u uw bezoeken uitsluit van Google Analytics

1 answers:

Wist u dat statistische programma's zoals Google Analytics uw activiteiten op uw website volgen en uw statistieken scheeftrekken?

Igor Gamanenko, de klantensuccesmanager van Semalt , geeft hier enkele nuttige kwesties op dit punt.

Om dit te voorkomen, kunt u filters gebruiken om te voorkomen dat nep en onnodig verkeer op de site wordt weergegeven. Wanneer u de noodzakelijke filters toepast, worden in uw statistieken geen scheve gegevens weergegeven, omdat de activiteiten die u op uw site ziet, echt verkeer van legitieme bezoekers zijn. Deze filters helpen niet alleen om uw bezoeken op de site te filteren, maar ze helpen ook bij het identificeren van spam inclusief spookverwijzingsspam en botverwijzingen op de site.

Wanneer u Google Analytics gebruikt, moet u de IP-adressen van de apparaten die u gebruikt identificeren - cheap hosting virtual server. Merk op dat u alle IP-adressen moet identificeren van alle apparaten die u gebruikt om toegang tot de site te krijgen. Houd er bovendien rekening mee dat IP-adressen in de loop van de tijd veranderen, dus u moet de IP-adressen regelmatig controleren en indien nodig de filters bijwerken.

Hoe identificeer je het IP-adres om je bezoeken uit te sluiten? Hoewel er sites zijn zoals het typen van uw IP-adres in uw browser en het adres wordt weergegeven in de zoekresultaten.

Normaal gezien ziet het IP dat wordt weergegeven in de resultaten er als volgt uit: 60.40.210.157. Het adres dat wordt weergegeven in de bovenstaande indeling staat bekend als IPv4-adres. In sommige gevallen kan de zoekopdracht een andere cijferreeks bevatten die wordt weergegeven in de volgende indeling: 2002: 0db6: 75a5: 0000: 0000: 8a4e: 0180: 4339. Adressen die in de bovenstaande indeling worden weergegeven, worden IPv6 genoemd. Dit zijn de nieuwere typen adressen waarnaar mensen verhuizen. Zowel IPv4 als IPv6 kunnen echter worden gebruikt om de IP-adressen van uw apparaten in Google Analytics te filteren..Zodra u het IP-adres hebt, kopieert en plakt u het in een teksteditor zoals Teksteditor of Kladblok.

Nu dat u het adres in een teksteditor hebt, meldt u zich aan bij uw Google Analytics-account en selecteert u de site waarvoor u het filter aanmaakt. Wanneer u op de beheerlink in de kop klikt, wordt een reeks van 3 kolommen geopend. In de rechterkolom ziet u een koppeling met de naam Filters. Klik erop. Tenzij u eerder filters had gemaakt, wordt een lijst met lege filters geopend. Klik op de knop Filter toevoegen.

We raden u aan uw filter een naam te geven, omdat u in de loop van de tijd mogelijk meerdere filters hebt. Als u bijvoorbeeld werkt op een mobiel IP-adres, kunt u dit het IP-adres van het huis noemen. Onder Filtertype zet je het op Voorgedefinieerd type. Selecteer Alleen opnemen in het vervolgkeuzemenu Filter selecteren.

Ga vervolgens verder naar Selecteer bestemming of Bron. Dit is de bron van uw verkeer. Voor de beste resultaten selecteert u Verkeersinfo van de IP-adressen. Ga nu naar de laatste vervolgkeuzelijst en kies de optie Dat zijn gelijk aan. Wanneer u klaar bent met het hele proces, klikt u op de knop Opslaan. Nu ziet u het nieuwe filter in de lijst.

Ga om te weten te komen of u uw bezoeken van Google Analytics hebt uitgesloten naar Realtime-rapportage en kijk of uw bezoek in de statistieken wordt weergegeven. Houd er rekening mee dat de wijzigingen die u zojuist hebt aangebracht enkele minuten in beslag kunnen nemen.

Als u merkt dat uw IP-adres nog steeds wordt weergegeven, controleert u uw filterinstellingen opnieuw. Controleer in het bijzonder of het IP-adres al zijn nummers heeft, omdat mensen meestal een of twee cijfers missen bij kopiëren en plakken. Blijf elke paar maanden de real-time controle uitvoeren om erachter te komen of Google Analytics uw bezoeken op uw website ophaalt. Als Google u nog steeds ophaalt, bestaat de kans dat uw IP-adres is gewijzigd, dus het is tijd om een ​​nieuw filter toe te passen.

November 29, 2017