Back to Question Center
0

Semalt: hoe te voorkomen dat u slachtoffer wordt van malware

1 answers:

Tegenwoordig gebruiken mensen een groot aantal websites voor sociale media, online winkelcentra en goksites. Het zou niet verkeerd zijn om te zeggen dat internet een primaire informatiebron is geworden; we klikken op verschillende websites en lezen onze favoriete artikelen regelmatig. Ongeveer twee jaar geleden waren er slechts drie miljoen vormen van kwaadwillige codes en honderden nieuwe worden dagelijks ontdekt. ​​

Frank Abagnale, de Customer Success Manager van Semalt Digital Services, wijst erop dat malware gevaarlijker en indringender is geworden dan voorheen omdat het legitieme zorgen bevordert die verband houden met onze persoonlijke en professionele identiteitsbewijzen. De risico's van besmetting op internet zijn hoger dan voorheen omdat alle gegevens elke dag opnieuw worden gebruikt. De oorsprong van malware en virussen is onbekend, maar het is mogelijk om dit te voorkomen.

Wat is malware?

Malware is het meest voorkomende type kwaadaardige software; aanvallers gebruiken deze tool voor het onderbreken van computerapparaten. Ze verzamelen gevoelige informatie en krijgen zonder toestemming toegang tot uw systemen. Virus en wormen zijn twee andere vormen die niet moeten worden verward met malware. Al deze dingen veroorzaken verschillende problemen en moeten anders worden behandeld.

Een virus is een zichzelf vermenigvuldigend ding dat zich via internet in uw computer verspreidt en dat de vorm van codes en documenten kan aannemen. Een worm, aan de andere kant, is heel anders dan een virus..Wormen verspreiden zich via computernetwerken zonder uw informatie en veroorzaken ernstige problemen.

Wat is de motivatie achter malware?

Een Trojaans paard helpt bij het instellen van back-upbestanden van een computersysteem en geeft u toegang tot een groot aantal dingen. Jaren geleden werden virussen beschouwd als grappen en experimenten op het internet. De meeste mensen wisten niet dat virussen en malware hun computersystemen ernstig infecteerden. En nu is de situatie totaal veranderd; tegenwoordig gebruiken cybercriminelen malware om op internet te verdienen en mensen weten hoe ze maatregelen tegen hen kunnen nemen. De hackers ontwikkelen websites en genereren inkomsten door advertenties weer te geven. Ze voegen een verscheidenheid aan virussen en malware toe aan die advertenties om steeds meer mensen aan te trekken. Ze infecteren een computer en verzamelen uw persoonlijke gegevens zoals sofinummers, creditcardnummers en PayPal-ID's.

Hoe kan ik geïnfecteerd raken met malware?

Het is spijtig dat er geen specifieke of authentieke manier is om malware en virussen te verwijderen. Zelfs de beste en bekende antivirussoftware en malwareprogramma's bieden onvoldoende bescherming en veiligheid op internet. U kunt dus alleen een antivirusprogramma gebruiken om meldingen te ontvangen als er enige vorm van malware of een virus in uw computersysteem aanwezig is.

Hoe kan worden voorkomen dat u door malware wordt besmet?

U dient uw antivirus- of antimalwaresoftware-update bij te houden; het is belangrijk dat u hun nieuwste versies installeert om te voorkomen dat ze geïnfecteerd raken. U moet ook een verscheidenheid aan antivirusprogramma's en malwaresoftware gebruiken en onderhouden om veilig te blijven op het internet. U kunt firewalls installeren om uw computersystemen te beschermen tegen oneven internetverkeer en kwaadaardige aanvallen. Locatiebewust toevoegen is ook goed als u een mobiel apparaat of een laptop gebruikt; u moet af en toe uw beveiligingsinstellingen, browserinstellingen, e-mailinstellingen en online accounts controleren. Gebruik op het internet sterke wachtwoorden en verander ze elke week. Vergeet niet om uw computer los te koppelen van de Wi-Fi wanneer u niet online bent. Volg sterke beveiligingsprocedures en neem passende maatregelen om de risico's van virussen en malware te verminderen. Volg goede beveiligingsprocedures en neem passende voorzorgsmaatregelen bij het gebruik van e-mail en webbrowsers om het risico te verkleinen dat uw acties een infectie veroorzaken Source .

November 28, 2017