Back to Question Center
0

Semalt: hoe en waarom uw systeem tegen malware beschermen

1 answers:

Wist u dat het voorvoegsel mal (zoals bij malware) slecht is in alle Latijnse talen inclusief Spaans? Dat vertelt je veel. Malware of kwaadwillende software wordt door cybercriminelen gebruikt om grote schade toe te brengen aan nietsvermoedende computergebruikers. U kunt malware beschouwen als een opdringerig programma dat wordt gebruikt om persoonlijke gegevens te phishing - inloggegevens + wachtwoorden, creditcardgegevens, bankgegevens, burgerservicenummer - die vervolgens wordt gebruikt om identiteit te stelen (identiteitsdiefstal), geld en voor andere sinistere activiteiten. Malware kan in elke vorm zijn. Het kan een Trojaans paard, een virus, ransomware, worm of spyware zijn.

Volg de bovenstaande richtlijnen gedefinieerd door Artem Abgarian, de Senior Customer Success Manager van Semalt , en uw persoonlijke gegevens zijn altijd veilig.

Hoe wordt malware tegen u gebruikt?

Er zijn vele manieren waarop een hacker of cybercrimineel een malware kan ontketenen. De meest gebruikelijke manier zou zijn door een phishing-e-mail te sturen. Deze e-mail kan er onschadelijk uitzien, maar bevat vaak een link of een uitvoerbaar bestand dat, als erop wordt geklikt, de malware op uw computersysteem installeert.

Zodra deze malware zich op uw pc bevindt, tast deze uw gegevensversleuteling en beveiligingssysteem op kwetsbaarheden aan. Als er ergens achterpoortjes zitten in het systeem, gebruikt de malware een combinatie van agressieve tactieken om bewerkingen te verstoren en privégegevens te stelen. Uw browser kan bijvoorbeeld vele tabbladen openen zonder dat u dit van plan bent. Soms hoort u ghost-audio (geluidsfragmenten die worden afgespeeld op tabbladen die u niet vrijwillig hebt geopend). Hoe kent de malware uw wachtwoorden? Wel, ze gebruiken een data-capturingtechniek, keylogging genaamd..Deze methode houdt alle toetsen bij die u indrukt bij het inloggen op een account. Dat is de manier waarop malware uw burgerservicenummer, pincode en wachtwoorden identificeert.

De dreiging van malware is reëel. Software wordt feitelijk moeilijker te detecteren, wat betekent dat gevallen van identiteitsdiefstal en andere cybercriminaliteit kunnen toenemen. Raak echter niet in paniek. Er zijn veel manieren om jezelf tegen deze dreiging te beschermen.

Hoe een indringing van malware te voorkomen

Het telt om veilig te spelen en alert te zijn. Met dit in gedachten, zouden de volgende tips je moeten beschermen tegen kwaad:

  • Klik niet op koppelingen of open bijlagen of uitvoerbare bestanden van e-mails waarvan u de afzender niet kent of waarmee u regelmatig communiceert.
  • Download, installeer en update de nieuwste versie van antivirussoftware, anti-spyware en stel vervolgens een firewall in. Gebruik geen gebarsten versies van antivirussoftware.
  • Vermijd het gebruik van de auto-opslagfunctie van een browser. Als u door de browser wordt gepromoveerd om uw wachtwoord te onthouden, klikt u op 'nooit'. Vergrendel uw pc wanneer u hem niet gebruikt.
  • Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van programma's op uw pc, laptop of tablet gebruikt. Zoals het is, bevatten de ontwikkelaars de nieuwste beveiligingsmaatregelen om de slechteriken buiten te sluiten.

Sta jezelf niet toe om nog een slachtoffer van malware te zijn. Soms kan uw antivirus een venster openen met de melding 'Dreiging gedetecteerd'. Als dat gebeurt, open dan niet de link naar uw e-mail of sms. Negeer het. Je zult veilig zijn Source .

November 28, 2017