Back to Question Center
0

Semalt: geheimen van het voorkomen van malwarebesmettingen

1 answers:

Dit artikel bespreekt vijf tips, gegeven door Jack Miller, de Senior Customer Success Manager van Semalt , over hoe de computer vrij van malware kan worden gehouden.

Let op de bron van de programma-download

Het is belangrijk dat gebruikers geen programma's uitvoeren die geen digitale handtekeningen hebben of sites die waarschuwen dat de downloadbron onbetrouwbaar is. Na het downloaden van een uitvoerbaar bestand, verschijnt er altijd een waarschuwingspop met de vraag of het programma moet worden uitgevoerd. De meeste mensen hebben echter de neiging om het programma uit te voeren zonder de legitimiteit van de uitgever te verifiëren. Voordat dergelijke bestanden worden uitgevoerd, moet de gebruiker het programma scannen op virussen met behulp van een antivirusprogramma, een on-demand scanner of het bestand doorgeven via virustotal.com. Voor verdere beveiliging voert u het programma uit via virtuele omgevingen zoals BufferZone of Sandboxie.

Keygens, scheuren en andere warez

Sommige manieren waarop kwaadwillende online gebruikers hun virussen insluiten zijn keygens, scheuren en patches. Het gebruik ervan verhoogt het risico voor een computer aanzienlijk. Het vermijden van ze in totaliteit is de enige zekere manier om infectie te omzeilen. De reden is dat er weinig of geen kwaliteitscontrole is op de legaliteit van bronsoftware van derden. Een aanvaller kan gemakkelijk een virus hernoemen met de naam van een favoriet programma in een poging gebruikers te lokken het bestand te downloaden.

Gebruik alleen betrouwbare bronnen

Houd u altijd aan een betrouwbare bron van software voor het downloaden van bestanden. Het vereist dat u zich bewust bent van welke de betrouwbare bron is voor het downloaden van de software en welke niet. Er zijn bepaalde webtoepassingen die helpen de legitimiteit van een site voor de gebruiker te bepalen. Ze omvatten het Web of Trust of Norton Safe Web. Zorg er ook voor dat, voordat u een download downloadt, de website bevestigt dat het bestand vrij is van malware. Onzekerheden over de veiligheid van de site moeten ertoe leiden dat de gebruiker de site verlaat om eerst onderzoek te doen naar de software die hij gaat downloaden. Als vertrouwde uitgevers aangeven dat het geen veilig bestand is, moet u dit op alle mogelijke manieren vermijden, omdat dit malware-hoofdpijn zal voorkomen.

Gebruik uw gezond verstand tijdens het surfen op het web

Hier is de meest toepasbare regel om altijd twee keer na te denken over dingen die te mooi klinken om waar te zijn. Kortom, niet alles wat men op internet tegenkomt is even duidelijk als het lijkt. Het internet Web 2.0 heeft het voor iedereen mogelijk gemaakt om informatie te publiceren. Het wordt moeilijk om de intenties vast te stellen van een persoon die online werkt. Onderzoek daarom altijd de bron van de informatie die je gebruikt voordat je valt voor internettrucs. Er is niet zoiets als het winnen van de loterij maar er is nog geen poging voor gedaan. Verder zijn e-mails of sites die geschenken en prijzen beloven voor het downloaden van een bepaald bestand zwendel en moeten gebruikers ze vermijden. Het gevolg is dat oplichters en hackers terecht komen met persoonlijke informatie.

Werk altijd de computer bij

Updates worden altijd gebruikt om fouten en kwetsbaarheden in het systeem op te lossen. Soms kunnen evoluerende tijden merken dat een antivirus-engine verouderd is en niet in staat is om de computer te beschermen. Zorg voor een gelaagde systeembescherming, want ontwikkelaars van malware veranderen hun tactiek ook met de tijd. Geef ten slotte de toegang tot het gebruikersaccount toegang omdat er pop-ups verschijnen wanneer er een probleem is met het systeem Source .

November 28, 2017