Back to Question Center
0

Semalt: Farewell, Bots And Spiders!

1 answers:

Google Analytics-rapport over internetverkeer is een voordeel voor de eigenaar van een website. Het kan echter soms een eindeloze strijd zijn tussen goed en kwaad. Sommige mensen zijn mogelijk niet op de hoogte van het feit dat sommige verkeersgegevens in het Google Analytics-rapport afkomstig zijn van robots. Online bots en spiders staan ​​achter de scheve gegevensrapporten in GA. Ze hebben het potentieel om invloed uit te oefenen op de manier waarop gegevens zichzelf weergeven, wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid van de marketingcampagne en daaropvolgende beslissingen - corona 0022.

Ross Barber, de Semalt Customer Success Manager, vindt dat site-eigenaren zich geen zorgen hoeven te maken omdat er een manier is om het verkeer dat wordt gegenereerd door spiders en bots te detecteren en te verwijderen. Dit betekent dat de informatie die door Google Analytics wordt verstrekt veel betrouwbaarder is na de implementatie van deze taken.

Er is geen enkele manier om te voorkomen dat een spam-bot een website bereikt. Toch is er een manier waarop gebruikers het spam- en zoek-botverkeer van de rapporten kunnen uitsluiten. Een groot percentage van deze bots is gevoelig voor deze methoden. Na een succesvolle implementatie kan men de waarde en betrouwbaarheid van het alternatieve aantal geregistreerde bezoeken verhogen.

Het gebruik van informatie uit een botvrij rapport maakt het betrouwbaarder. Ook kan de eigenaar bezoekersplatforms valideren. Pieken en dalen worden zichtbaar en zijn duidelijker in de gecreëerde grafieken.

Google Analytics maakt gebruik van JavaScript. Het was voor zoekmachines en spam-bots moeilijk om JavaScript te doorzoeken. Naarmate de technologie blijft evolueren, zijn de bot-ontwikkelaars dat ook. Nu kunnen spam-bots kwetsbaarheden in JavaScript herkennen en deze voor informatie crawlen. Er zijn verschillende bots die Google Analytics van zijn analyse uitsluit. Er zijn echter ook een aantal van hen die graag spammen op websites en servers breken, wat betekent dat ze nog steeds in de analysegegevens voorkomen.

Hoe de zoekmachines in Google Analytics uit te sluiten?

Het is nu mogelijk om de verkeersgegevens naar een website te filteren, om te zien welke van hen afkomstig is van natuurlijke menselijke activiteit en die afkomstig is van spam en zoekrobots. De kracht om dit te doen ligt in de functie om alle hits van bekende bots en spiders uit te sluiten. Het is een selectievakje in het gedeelte Beheer bekijken in GA.

Te volgen stappen om alle bekende bots en spiders uit te sluiten

  • Maak een "test" -weergave in de Google Analytics-property

Hiermee kan een gebruiker de gewenste wijzigingen aanbrengen terwijl de integriteit van zijn oorspronkelijke gegevens behouden blijft in de hoofdweergave. Het fungeert ook als een vergelijkingsbron, zodat de eigenaar de veranderingen kan identificeren. Met bevredigende resultaten, sluit u nu de bots uit van de hoofdweergave.

  • Bots en spinnen elimineren

Navigeer naar het Admin-gedeelte van de Google Analytics-tool, selecteer weergave-instellingen en vink de optie aan om alle hits van bots en spiders uit te sluiten. Nadat dit is voltooid, is het verkeer nu vrij van alle bot-verkeer door zoeken en spam, waardoor het eenvoudiger en duidelijker wordt om te rapporteren over menselijk verkeer.

  • Annotaties maken

Maak annotaties in de GA-grafieken om kennis te nemen van verkeersdalingen na de bot-uitsluiting op het verkeer.

Conclusie

Men kan verkeersdruppels opmerken die afhankelijk zijn van de hoeveelheid verkeer gegenereerd door de bots. De testweergave en de hoofdweergave helpen vast te stellen waar het verkeer afneemt en de rapportage betrouwbaarder te maken.

November 28, 2017