Back to Question Center
0

Semalt Expert: Windows PC-bescherming tegen virussen en malware

1 answers:

Door de voortdurend veranderende Windows kunnen we niemand het beste antivirusprogramma aanbevelen, ondanks dat hij meer dan 20 jaar heeft besteed aan het suggereren van verschillende antivirusprogramma's voor mensen. Het onderliggende concept is echter dat hoe meer iemand zich bewust is van een risico, hoe minder kans dat hij of zij zijn computer geïnfecteerd zal krijgen en niet alleen Anti-Virus zal gebruiken.

Oliver King, de Customer Success Manager van Semalt Digital Services, geeft een inzicht in de Windows PC-beveiligingsgids.

Schadelijke software-bedreigingen

In tegenstelling tot vroeger, waar amateurs malware zouden introduceren, wordt malware tegenwoordig een groot bedrijf. Ten eerste verzamelen zij persoonlijke informatie, inclusief maar niet beperkt tot persoonlijke financiële gegevens en wachtwoorden - digital server hosting mexico. Daarnaast ontwikkelen ze manieren om mensen te chanteren voor ransomware. Om al deze tegen te gaan, zorgt u voor een offline back-up voor wat u als waardevolle informatie beschouwt.

Codering en screening

Windows wordt gecrediteerd voor het initiëren van AV-producten om onzekerheden tegen te gaan. Met name de introductie van Trustworthy Computing Initiative door een van de oprichters van Microsoft, Bill Gates, stelde veiligheid als hoogste prioriteit. Tegenwoordig bevat Windows 10 verschillende beveiligingsfuncties en technologieën die zijn bedoeld om mogelijke bedreigingen te beperken. Het is zelfs redelijk om te concluderen dat Oracle java, een gebruiker van derden en andere Adobe-software, de grootste bedreiging vormt.

Daarnaast maken webbrowsers aanzienlijke vorderingen bij het beveiligen van hun producten. Bijvoorbeeld: Chrome beveiligt een browser door te worden sandboxed, aan de andere kant introduceert Google wat zij noemen 'bug' bounty '-programma dat experts inhuurt om gaten in Chrome of Androids te zoeken, die een enorm bedrag betalen, tot honderdduizend dollar, of meer dan drie miljoen vorig jaar.

Bovendien is Google met 'veilig browsen' gekomen, waarbij websites kunnen worden geïdentificeerd die geen malware bevatten. Alle Apple's Safari, Firefox, Chrome en Vivaldi gebruiken deze methode terwijl Windows 10 een SafeScreen-filter toepast. Bovendien moeten degenen die Windows 10 gebruiken hun browsers updaten met behulp van hulpmiddelen zoals Patch My PC, Personal Software Inspector of Kaspersky Software Updater gebruiken.

Het AV-probleem

Justin Schuh, een Chrome-beveiligingsdeskundige, viel Vesselin Bontchev, een expert op het gebied van AV, aan. Ook staat Robert O'Callahan op rapport om mensen te adviseren AV-software uit te schakelen, maar niet die van Microsoft. Daarom is het de norm geworden dat programmeurs mensen niet adviseren over waarom AV's niet werken, omdat ze in zekere zin profiteren van de samenwerking van de AV. Windows blijft echter het minst bekritiseerd, waardoor het wellicht het beste alternatief is.

Manieren om dit tegen te gaan

Experts zijn van mening dat AV niet de beste optie is, een van de beste manieren is om Windows 10 te gebruiken met behulp van SmartScreen-filter, basistelemetrie en cloud-gebaseerde heuristieken. Ten tweede, gebruik Windows, niet als een beheerder, maar als een standaardgebruiker. Ten derde zorgt u ervoor dat de pc-software regelmatig wordt bijgewerkt. Maak daarnaast een back-up van al uw gegevens. Voer bovendien periodiek een run uit voor je beste antivirus en gebruik tenslotte Windows 10 om te vernieuwen, resetten en herstelopties.

AV Choice

Aan de andere kant zijn er voor degenen die geen Windows gebruiken enkele van de beste AV die op de markt zijn, waaronder Avast, AVG, Bitdefender, Kaspersky en Trend Micro. Het is altijd raadzaam om er een te gebruiken die geschikt is voor uw behoeften op basis van prestaties.

November 28, 2017