Back to Question Center
0

Semalt Expert: redenen om Google Analytics te gebruiken

1 answers:

Het maakt niet uit of u al jaren of slechts een paar dagen een domein bezit, er zijn twee belangrijke Google Analytics-filters die u moet gebruiken. De redenen hiervoor zijn om ervoor te zorgen dat de gegenereerde rapporten altijd accuraat zijn en u zult blijven genieten van winstgevend verkeer.

Allereerst kan geen enkele zichzelf respecterende online ondernemer die een site heeft, een Google Analytics-account gebruiken dat gratis en gemakkelijk te maken is. Het moet een must zijn voor alle bedrijven, waardoor de persoon die het heeft de slimste ondernemers zijn - perfect computer repair. Ook moet je als beheerder de beheerdersopties niet over het hoofd zien om de filters te maken. De meeste mensen vergeten dat de macht om de meest significante en betrouwbare gegevens te creëren, ligt in de beheerdersfunctie van Google Analytics.

Artem Abgarian, de Senior Customer Success Manager van Semalt , biedt u kennis te maken met de volgende twee filters die zeker een enorm verschil zullen maken in de nauwkeurigheid van alle maandelijkse rapporten van Google Analytics.

Optie 1

Zoals eerder vermeld, is verwijzingsspam één ding om op te letten..Google Analytics houdt de activiteit van de eigenaar standaard bij. Het is een probleem dat niet helpt bij het bepalen van zaken als de beste bestemmingspagina's, de juiste conversiepercentages, de tijd die wordt besteed aan de site of de pagina's per bezoek. De eenvoudigste manier om dit probleem op te lossen, is om een ​​filter te maken dat al het verkeer blokkeert dat afkomstig is van een bepaald of bereik van IP-adressen. Om dit te bereiken, voert u de volgende stappen uit:

  • Ga naar het admin-tabblad en selecteer filters;
  • Maak een nieuw filter "+ Nieuw filter";
  • Geef het nieuwe filter een naam;
  • Vink het vakje aan voor het vooraf gedefinieerde filter;
  • Kies ervoor om verkeer van een IP-adres uit te sluiten;
  • De volgende stap is het invoegen van het specifieke adres dat men wil elimineren. Google "wat is mijn IP" om het huidige IP-adres te bepalen;
  • opslaan.
Optie 2

Sommige bedrijven zijn te lui om broncodes voor hun websites te maken. In plaats daarvan stelen ze broncodes van andere bedrijven en gebruiken ze als hun eigen code. Ondanks het feit dat het beschamend en zielig is, is het iets waar ondernemers van tijd tot tijd mee te maken hebben. Dergelijke acties kunnen van invloed zijn op de verkeersinformatie van een site, omdat sommige van deze bedrijven die deelnemen aan het hacken vergeten het Google Analytics-script uit de code te verwijderen. Uiteindelijk combineert zowel het verkeer van de oorspronkelijke eigenaar als het andere bedrijf verkeersgegevens. De enige manier om een ​​dergelijke fout te herstellen, is door een filter in te stellen dat alleen het verkeer accepteert dat afkomstig is van het bedrijfsdomein. Hier is hoe dit te doen:

  • Tot het punt waarop men het vooraf gedefinieerde filtervak ​​moet controleren, moet ervoor worden gekozen om alleen het verkeer naar de hostnaam op te nemen die alleen het hoofddomein bevat;
  • Voer het hoofddomein in;
  • opslaan.
November 29, 2017