Back to Question Center
0

Semalt Expert over de blokkering van Russische verwijzingsspam van Google Analytics

1 answers:

Spammers ontwikkelen voortdurend nieuwe soorten spams die Google Analytics aanvallen. Op dit moment is er een instroom van spamware uit Rusland waarbij de spammers hun tijd nemen om spams te ontwikkelen die verkeer verzamelen. Er zijn vier hoofdtypen spams, namelijk: Analytic, Crawler, Legit bots en Search spam.

Krijg de overtuigende problemen van de leidende expert van Semalt , Alexander Peresunko, en blijf beschermd tegen verwijzingsspam.

Analytische spam

Ze zijn ook bekend als spookverwijzingen - spring racing carnival hats fascinators. Hoewel ze de site niet bezoeken, worden ze wel gezien in de analyse terwijl ze Google Analytics-ID's spammen. Het spammen gebeurt op een willekeurige manier en is bedoeld om de computergebruiker te misleiden tot het openen van hun verwijzingssites. Ze zijn meestal van Russische oorsprong.

Crawler-spam

Dit zijn het type spams dat wordt gekenmerkt door hun kruipend karakter op internet dat informatie verzamelt. Het is aangeraden om ze niet te bezoeken vanwege hun virusbedreiging en daarom moeten ze worden geblokkeerd. Een voorbeeld van crawler-spams is spam voor buttons-voor-website.

Legit Bots

Hoewel wettische id's niet vaak in de analyse worden aangetroffen, spinnen ze af en toe inhoud rond in een poging die in zoekmachines te tonen.

Zoek spam

Deze spam bezoekt niet daadwerkelijk zijn website, maar in plaats daarvan een analytics-account in een poging zijn doelen te spammen. Zoekspam kan worden gefilterd, waardoor ze niet kunnen worden weergegeven in het analyse-account.

Maatregelen voor het beheersen van spam

Hoewel spammen lijkt te linken naar websites, houden Russische spams zich niet echt bezig met de websites waarin ze worden gezien. Het volgende is een lijst met enkele van de meest voorkomende spam links, namelijk:

 • hulfingtonpost.com
 • 7makemoneyonline.com
 • cenoval.ru
 • pricereg.com
 • darodar.com
 • economy.co
 • blackhatworth..com
 • bestwebsiteawards.com
 • buttons-for-website.com
 • ilovevitality.com

De meeste van deze links gaan niet naar de website van gebruikers, maar bezoeken gebruikers-ID's van Google Analytics-gebruikers. Hun links verschijnen in analytische resultaten die Google-gebruikers verleiden om hun websites te bezoeken. Voorbeelden van dergelijke spams zijn darodar en ilovevitality.com. Hoewel spams de site van de gebruiker niet bezoeken, is het essentieel om te voorkomen dat ze worden weergegeven in Google Analytics-resultaten. De redenen voor de noodzaak om spams te blokkeren zijn:

 • i. Het is van vitaal belang om nauwkeurige gegevens te hebben over het aantal mensen dat zijn site bezoekt, zodat een effectieve analyse kan worden uitgevoerd. Deze informatie is belangrijk bij het bepalen van het bouncepercentage en de aanwezigheid van spams maakt het verzamelen van gegevens voor analyse onnauwkeurig.
 • ii. De aanwezigheid van spams heeft een negatieve invloed op de ranglijst van zoekmachines. Het bestaan ​​van spammers die voortdurend nieuwe soorten spams ontwikkelen, maakt het noodzakelijk dat bedrijven als Misfit de ondeugd bestrijden en het runnen van kleine ondernemingen soepel laten verlopen.

Verwijzingsspammen kunnen worden bestreden met behulp van de TL-controlelijst:

1. Het botfiltersysteem kan worden gebruikt om te voorkomen dat bots in een Google Analytics-account verschijnen door op 'Weergave-instellingen' te klikken en de optie 'Botfilteren' te selecteren.

2. Alle Russische spam-URL's moeten worden gefilterd door ze toe te voegen aan de lijst met verwijzingsuitsluitingen, inclusief de optie View filters.

a) In het geval van het blokkeren van verwijzingsspam, bezoekt u het Google Analytics-account en selecteert u het hulpmiddel "Filter".

b) Selecteer de optie "Nieuw filter" en voer de domeinnaam in.

c) Selecteer op het type filter de aangepaste optie en selecteer de optie Verwijzing.

d) Typ de exacte URL die u wilt blokkeren op het "Filterpatroon".

e) Procedure d hierboven moet voor hetzelfde domein worden uitgevoerd, maar in de optie "Filterveld" moet u op de hostnaam klikken.

f) Hetzelfde proces is alleen van toepassing op zoekspam, dat het "Filterveld" moet worden vervangen door "Campagne-term" en het patroon is de leesbare tekst woordelijk.

3. Het is echter aan te bevelen een melding bij Google in te dienen als er vermoedens zijn van kwaadwillige codes.

November 28, 2017