Back to Question Center
0

Semalt Expert: Jij, ja, jij! Weet u wat een spookverwijzing Spam is?

1 answers:

Verwijzing naar of verwijzing van spam is het nepverkeer dat in uw Google Analytics-account wordt weergegeven. Als u echter nauwkeurig controleert waar de hits vandaan komen, ziet u dat ze afkomstig zijn van een verwijzingswebsite en uw bouncepercentage in grote mate verhogen. Momenteel zijn er twee belangrijke soorten verwijzingen naar spook die van invloed zijn op de Google Analytics-gegevens. Ten eerste zijn er spambots en -crawlers die uw webpagina's indexeren en de robots.txt-bestanden negeren. Het tweede type is Darodar, dat kan worden geïdentificeerd als programma voor het genereren van illegaal verkeer. Ryan Johnson, de Semalt klantensuccesmanager, legt uit dat het belangrijkste probleem is dat de spookverwijzingsspam afkomstig is van meerdere domeinen, waarvan de meeste thema's voor volwassenen zijn en de hele dag door getroffen websites.

Het verschil tussen de spam-bots en spookverwijzingen is de kwaliteit van het verkeer. De Ghost-verwijzende spam verzendt verkeer van nieuwe en onbekende domeinen, maar bezoekt nooit uw websites. In plaats daarvan laten ze de digitale sporen achter die van invloed zijn op uw Google Analytics-accounts en verhogen ze uw bouncepercentage. Ze zijn bedoeld om uw Google Analytics-codes bij te houden, en u kunt ze blokkeren door filters in uw account te maken. Op deze manier kunt u voorkomen dat de spam-referentiespam uw analysegegevens vernietigt.

Heeft spookverwijder spam invloed op mijn SEO of website?

Het is veilig om te vermelden dat de verwijzende spam van het spook geen invloed heeft op uw SEO of website. Zoals we al hebben beschreven, bezoeken ze uw website niet echt, maar worden ze weergegeven in de topverwijzingen van uw Google Analytics-gegevens..Dit is echter van invloed op uw gegevens- en analyserapporten. De spam verwijzende spam treft uw site de hele dag en toont maximaal duizend hits in 24 uur.

De Ghost-verwijzende spam doet de volgende dingen op uw site:

  • Het verhoogt het algemene bouncepercentage van uw webpagina's aanzienlijk.
  • Het kan het aantal bezoekers van uw blog of site verminderen.
  • Het verstoort de verwijzingsgegevens en maakt het voor u moeilijk om te zien of het verkeer van kwaliteit is of niet.
  • Het belemmert de doelconversie en de locatiegegevens, waardoor u veel bezoeken vanuit Rusland ontvangt.

Hoe versturen de referrerspammers gegevens naar uw Google Analytics-accounts?

In uw Javascript-code vertelt een tracking-ID aan Google Analytics welke verwijzende website u verkeer stuurt. De spammers gebruiken de volgende drie methoden om valse bezoekers en treffers naar uw Google Analytics-accounts te sturen:

1. Ze voegen de Javascript-codes op hun eigen websites in en genereren hits naar hun webpagina's.

2. Ze zetten de geautomatiseerde bots in om uw website te indexeren, verwijzingen te fikken en veel bezoeken te tonen.

3. Ze stellen specifieke bots in om gegevens rechtstreeks naar uw Google Analytics te verzenden en houden geen echte verwijzingssites in.

De beste manier om spam door verwijzingen te voorkomen is door de filters te maken of het .htaccess-bestand te bewerken. U kunt zoveel filters maken als u wilt om te voorkomen dat de verdachte treffers uw Google Analytics-gegevens verpesten Source .

November 29, 2017