Back to Question Center
0

Semalt Expert - Hoe je jezelf kunt beschermen tegen Mac Malware

1 answers:

Om te beginnen blijft het beschermen van jezelf het belangrijkste aspect als het gaat om het vermijden van malware. Het belangrijkste is dat u uw systeem en al uw software up-to-date houdt. Softwarebedrijven vinden en herstellen vaak beveiligingsbedreigingen. Deze bedreigingen maken het voor hackers vaak mogelijk om zwakke punten te identificeren en kwaadaardige software op uw computer te installeren. Soms denken mensen dat hackers zouden opgeven na het vrijgeven van een update om een ​​beveiligingslek te dichten. Dergelijke updates bieden hackers echter een handige manier om computers aan te vallen die niet zijn bijgewerkt - patent sorgulama sitesi.

Bijvoorbeeld malware (Sabpab) die in 2012 verscheen, maakte gebruik van een Microsoft Office-bedreiging die in de herfst van 2009 door een update was geëlimineerd. Op dezelfde manier profiteerde de Trojaanse paarden van de zwakke punten die waren verholpen. Het is dus belangrijk om updates te installeren.

Andrew Dyhan, de Customer Success Manager van Semalt , weet hoe hij zichzelf moet beschermen tegen Mac-malware.

Adware

Adware is een snel verspreidende kwetsbaarheid voor Mac OS. Adware-gerelateerde programma's blijven zich elke dag vermenigvuldigen. Met name antivirussoftware zoals de anti-malware-bescherming van Apple detecteert deze Adware niet. Erger nog, zelfs als ze worden gedetecteerd, zullen de antivirusprogramma's het virus niet volledig verwijderen. Adware kan echter gemakkelijk worden vermeden door betrouwbare downloads. Zorg ervoor dat u goed let op de softwarelicentieovereenkomst die wordt weergegeven door de installatieprogramma's. Als u wordt gevraagd iets anders te installeren dan de software die u wilde downloaden, verlaat u het installatieprogramma.

Wees voorzichtig met java

In het verleden stond Java bekend als een bron van waarschijnlijke kwetsbaarheden. Gelukkig zijn enkele updates getroffen om Java veiliger te maken in browsers. Bijgevolg zijn er geen nieuwe Java-problemen opgemerkt. Er kunnen echter binnenkort nieuwe bedreigingen verschijnen. Gebruik daarom Safari 6.1 of latere versies en laat alleen Java vertrouwen op websites die Java moeten gebruiken.

Andere op internet gebaseerde technologieën

Ten eerste is de op Flash gebaseerde exploit een ander probleem. Dergelijke problemen zijn in het verleden gebruikt om Mac te infecteren. Gelukkig heeft HTML5-inhoud Flash-inhoud vervangen in de huidige systemen. Als het vermijden van Flash echter geen optie is, installeert u de ClickToFlash-extensie in de Safari-browser die ongewenste Flash-inhoud blokkeert. Als alternatief is de Chrome-browser veiliger omdat deze de functie "click to play" heeft.

Daarna kan JavaScript ook schadelijke software op uw computer downloaden, maar het kan het niet openen of installeren. Het kan echter een manier vinden om je te bedriegen om het te installeren. JavaScript ondersteunt pop-ups die beweren dat je systeem is geïnfecteerd met een trojan en dat je een bepaald telefoonnummer moet bellen om hulp te krijgen. Deze valse meldingen proberen herhaaldelijk JavaScript te gebruiken om te voorkomen dat u de oplichtingspagina verlaat. Dergelijke signalen kunnen worden voorkomen door AdBlock in Chrome of JavaScript-blocker in Safari te installeren.

Trojaanse paarden en andere beveiligingsproblemen vermijden

Naast de hierboven besproken zaken, moet u voorzichtig genoeg zijn om uzelf te beschermen tegen gewone Trojaanse paarden. Het belangrijkste is om een ​​toepassing of software van een onbekende bron niet te openen. Zorg bovendien voor open draadloze netwerken. Een slecht persoon kan je via het netwerk een kwaadaardig bestand sturen.

Ten slotte, onderhoud een regelmatig bijgewerkte back-up. Bij voorkeur een andere externe harde schijf. Op deze manier, als uw computer ooit wordt geïnfecteerd, heeft u een verscheidenheid aan opties om het probleem te voorkomen.

November 28, 2017