Back to Question Center
0

Semalt Expert: een leidraad voor het filteren van subdomeinen in Google Analytics

1 answers:

Tegenwoordig is het erg belangrijk om aangepaste filters en subdomeinen in te stellen in Google Analytics. Hiermee kunt u het verkeer van uw website en hun bronnen analyseren, evalueren en bekijken. Of u nu een blog, een bedrijfswebsite, meerdere bestemmingspagina's of een gelieerde site hebt, het is belangrijk om subdomeinen te filteren.

Hier heeft Andrew Dyhan, een van de vooraanstaande deskundigen van Semalt , enkele eenvoudige tips in dit verband besproken.

Google Analytics instellen

De eerste stap is het instellen van Google Analytics in uw subdomeinen. Gebruik dezelfde of verschillende UA-codes voor hen en bewaar ze ergens op uw computer - google entity analysis. Het lijkt misschien eenvoudig, maar u moet niet vergeten dat niet alle websites dezelfde UA-eigenschappen gebruiken. U zou verschillende filters voor verschillende subdomeinen moeten maken en ervoor moeten zorgen dat de codes correct zijn ingevoegd.

Maak een nieuwe weergave in Google Analytics

Vervolgens moet u nieuwe weergaven maken in Google Analytics. Zodra u uw Google Analytics-account opent en naar uw dashboard gaat, moet u de instellingen aanpassen in de rechterbovenhoek waarin het beheerdersmenu aanwezig is. Hier kunt u zoveel mogelijk domeinen invoegen. Het enige dat u moet onthouden, is dat u verschillende filters voor verschillende websites selecteert en telkens nieuwe weergaven maakt wanneer hier een site wordt ingevoegd..

Testweergaven maken

Als u nog niet bekend bent met Google Analytics, raden we u aan om testweergaven te maken om elk probleem te voorkomen. Voor elk domein en subdomein kunt u verschillende testweergaven maken die ervoor zorgen dat u alle fouten hebt voorkomen. Vervolgens kunt u toegang krijgen tot uw onbewerkte verkeersgegevens om meer te weten te komen over hoe dit proces werkt.

Aangepaste filters toepassen

Nadat u nieuwe weergaven hebt gemaakt, is de volgende stap het gebruik van aangepaste filters. Hiervoor moet u het aangepaste filtergedeelte selecteren en naar het keuzerondje gaan. Klik op die knop en voeg uw subdomeinen hier toe om te beginnen. Aangepaste filter toevoegen is een van de meest uitgebreide en geweldige manieren om je werk correct te laten doen.

Verwijzingsuitsluitingslijsten toevoegen

Het toevoegen van verwijzingsuitsluitingslijsten is een goed idee, omdat hiermee wordt voorkomen dat uw subdomeinen nepverkeer en verkeer van lage kwaliteit ontvangen. Hiervoor moet u uw woning of subdomein selecteren. Nadat het is geselecteerd, kunt u op de knop met trackinginformatie klikken en de volledige lijst met uitsluitingen voor referenties krijgen. Hier kunt u uw subdomein-URL's toevoegen en aan de slag gaan.

Wat is een subdomein en hoe het te volgen?

Als u enkele webpagina's hebt waarvan de URL's www.abc.com of iets anders zijn, kunt u gemakkelijk subdomeinen van uw keuze hebben en hun aantal is niet beperkt. Een subdomein is een enkel domein dat wordt aangemaakt onder uw hoofdwebsite en dat op elk moment kan worden geactiveerd of gedeactiveerd. Als gebruikers van de ene hostingservice overstappen naar de andere, kunnen ze meestal dezelfde domeinen behouden en dit zal hun algemene reputatie op internet niet verstoren. Ook is het gemakkelijk om uw subdomein te crediteren aangezien de hoofddomeinnaam namens u zal betalen en de betaling automatisch wordt verzonden vanaf uw creditcard of via uw PayPal.

November 28, 2017