Back to Question Center
0

Semalt Expert: 5 tips voor het vermijden van virussen op Android

1 answers:

Het Android-besturingssysteem drijft een enorm percentage van de computerwereld aan. De openheid ervan stelt echter apparaten bloot aan Trojaanse paarden en malware. Hackers kunnen de Android-systemen manipuleren met behulp van downloadbare apps om virussen naar de gebruikers te verspreiden. Net als elk ander computersysteem kunnen Android-gebruikers checks and balances gebruiken om hun gadgets te beschermen tegen schadelijke virussen.

De Senior Customer Success Manager van Semalt DIgital Services, Artem Abgarian, beschrijft vijf eenvoudige stappen om Android-apparaten te beveiligen tegen malware en met virus besmette applicaties.

1. Installeer nooit apps die u niet kent

Denk twee keer na voordat u een app installeert op het Android-apparaat. Hoewel sommige applicaties die via e-mail, sociale media of op een website zijn gelinkt erg nuttig kunnen zijn, kan de installatie van weinig bekende applicaties de gebruiker blootstellen aan malware en virussen. Android-gebruikers moeten op grote schaal onderzoek doen met behulp van forums, blogs en sociale media om de beoordeling en algemene opmerkingen over de uitgenodigde installaties te bekijken die afkomstig zijn van spam-sms-berichten en gedeelde links.

2. Installeer apps van gerenommeerde app-winkels zoals Google Play

Het willekeurig downloaden van de applicatie via internet verhoogt de kans dat virussen en Trojaanse paarden worden gecontracteerd voor het Android-apparaat. Sommige websites beloven een betaalde applicatie te bieden voor gratis of vergelijkbare aantrekkelijke deals die kunnen resulteren in het downloaden van met malware beladen applicaties. De praktijk van het gebruik van Google Play, Amazon Appstore en andere gerenommeerde zorgt voor een beperkte blootstelling aan malware en virussen, net zoals het kopen van voedsel van vertrouwde voedselwinkels het risico van slecht beladen voedselproducten minimaliseert.

3..Controleer de Android-instellingen op "Installeren uit onbekende bronnen"

De Android-apparaten zijn standaard ingesteld om de installatie van applicaties van andere bronnen dan Google Play te blokkeren. De apparaten verschijnen een dreigingsbericht wanneer een verdachte applicatie van onbekende bron op het punt staat te installeren. De gebruiker kan de installatie toestaan ​​door te selecteren in de instellingen van het apparaat. Hiermee kan de gebruiker vóór de installatie een achtergrondcontrole uitvoeren op de geloofwaardigheid van de app om de beveiliging tegen malware en virussen te waarborgen.

Om de veiligheid van het Android-apparaat te garanderen, moet u nooit de standaardinstellingen wijzigen om verdachte apps te blokkeren, tenzij de bron veilig is.

4. Lees de toestemming vereist door de app

Gedownloade applicaties op een Android-apparaat hebben voorafgaand aan de installatie toestemming nodig. Toestemming varieert afhankelijk van het gebruik van de app op het apparaat. Ze kunnen een autorisatie vereisen voor toegang tot contacten voor oproepen, sms en e-mailcommunicatie of camera, GPS en internet voor het beoogde doel. apps die om toestemming vragen om verdachte activiteiten uit te voeren, kunnen de veiligheid van de gebruiker bedreigen. De apps kunnen virussen en Trojaanse paarden installeren om ernstige schade aan te richten.

5. Installeer een virusscanner om de beveiliging te controleren

De vraag of gebruik moet worden gemaakt van de vele antivirus-apps die online beschikbaar zijn om apparaten te controleren en te beschermen tegen virussen en malware is discutabel. Toepassingen van de Google Store hebben serieuze beveiligingsscans ondergaan om ervoor te zorgen dat gebruikers bescherming tegen Trojan en malware hebben. Sommige apps die op Google Play zijn gekocht, kunnen echter schadelijke virussen bevatten.

De installatie van beveiligingsvoorzieningen-apps met extra functies, zoals de mogelijkheid om een ​​verloren telefoon te lokaliseren en te wissen, naast bescherming tegen malware en Trojaans paard, kan nuttig zijn.

Bescherming tegen virussen is niet moeilijk. Wees gewoon waakzaam Source .

November 28, 2017