Back to Question Center
0

Semalt: exclusief intern verkeer van selenium WebDriver in Google Analytics

1 answers:

Af en toe moet een site worden getest om optimalisatieniveaus te bepalen. Selenium WebDriver en Watir behoren tot de automatische UI-testinstrumenten die worden gebruikt. Ontwikkelaars moeten er daarom rekening mee houden dat ze door toegang tot de site ook als intern verkeer tellen. Het is verstandig om dergelijke verkeer van Google Analytics uit te sluiten om scheve rapporten te voorkomen - fiche de paie pole emploie.

Julia Vaishnava, de Senior Customer Success Manager van Semalt, stelt dat het relatief eenvoudig is om verkeer uit Selenium te verwijderen als het in de testomgeving wordt uitgevoerd. Men kan GA tokens uit productie gebruiken om de analysegegevens te scheiden. De andere methode is om te voorkomen dat de GA-extensie wordt toegevoegd aan een testserver.

Als de ontwikkelaar echter Selenium tegen productie gebruikt, zijn er een paar manieren waarop u het verkeer dat door Google Analytics wordt gegenereerd, kunt uitsluiten. Sommige vereisen het uitsluiten van specifiek verkeer, terwijl andere een volledige update van de testcode van het Selenium vereisen.

Algemene oplossingen

 1. IP / ISP uitsluiten.  De ontwikkelaar kan een aangepast filter maken voor een bepaald IP-adres of een bereik daarvan, of de ISP om te voorkomen dat intern verkeer wordt geregistreerd. De te volgen stappen zijn:

De methode kan ook verkeer filteren dat niet door Selenium wordt gegenereerd..Als de persoon die de tests uitvoert een dynamisch IP- of gedistribueerd CI-systeem gebruikt, kan het onderhoud ervan in Google Analytics te vervelend worden.

 2. Gastherenbestand bewerken.  Men hoeft de instellingen op Google Analytics niet te wijzigen. Ze kunnen eenvoudig voorkomen dat verkeer de server bereikt. Dit betekent dat ze het bestand van de host moeten bewerken op de machines die worden gebruikt om de tests uit te voeren. Het gaat om het toevoegen of verwijderen van toestemmingen voor de testomgeving. Het blokkeert alle verkeer van alle sites, wat niet ideaal is om te doen voor een site.

Seleniumspecifieke oplossingen

 1. Schakel JavaScript uit.  De trackingcode die wordt gebruikt in Google Analytics is JavaScript en een redelijke oplossing zou zijn om deze uit te schakelen, zodat GA het verkeer niet registreert. Moderne websites vertrouwen echter op JavaScript, waardoor het antwoord niet haalbaar is, tenzij de site van focus deze helemaal niet gebruikt. Aangezien Selenium afhankelijk is van JavaScript, kan het uitschakelen van de functie tot vreemde testresultaten leiden.

 2. Aangepaste gebruikersagenten instellen.  De afwikkelsite in Google Analytics maakt het mogelijk om een if-instructie te maken om verkeer van sommige gebruikers die Selenium gebruiken te negeren. Het dient dus als een andere plausibele oplossing om het interne verkeer van Selenium-tests af te handelen.

 3. Opt-out-plugins.  Google heeft officiële plug-ins die de eigenaar van de site de mogelijkheid bieden om zich af te melden voor Google Analytics. Als iemand de plug-in installeert, verzamelt of gebruikt Google geen informatie van die site. Selenium start niet zonder aangepaste add-ons geïnstalleerd, wat betekent dat je ze handmatig moet toevoegen.

 4. Gebruik Proxy.  BrowserMob is een proxy die door ontwikkelaars wordt gebruikt, omdat deze een optie voor blacklisten heeft. Dit komt goed van pas bij het blokkeren van gegevens die naar Google Analytics worden verzonden.

November 29, 2017