Back to Question Center
0

Semalt: eenvoudige trucs om uw apparaten en gadgets tegen malwarebesmettingen te beschermen

1 answers:

Werken zonder zorgen voor de veiligheid maakt de gegevens van een internetgebruiker kwetsbaar voor fraudeurs. Persoonlijke gegevens worden blootgesteld aan malware zolang een apparaat is gekoppeld aan het netwerk. Het is belangrijk om een ​​apparaat op een intelligente manier te gebruiken om het probleem te voorkomen dat gegevens naar een gecodeerde gevangenis kan leiden.

In dit artikel bespreekt Jack Miller, the Semalt Senior Customer Success Manager, de volgende manieren om malware op apparaten te vermijden:

In de eerste plaats mogen gebruikers voor mobiele apparaten die voor zowel zakelijke als persoonlijke doeleinden worden gebruikt geen software installeren die als niet-essentieel wordt beschouwd. Installeer alleen toepassingen die worden geleverd door een legitieme bron. Als er een sterke wens is om dergelijke apps te installeren, installeer ze dan op apparaten die niet worden gebruikt voor zakelijke activiteiten. Als dusdanig, wanneer malware onvermijdelijk toeslaat, heeft dit geen invloed op cruciale gegevens en alleen door het opnieuw instellen van het apparaat naar de fabrieksinstellingen is alles wat nodig is.

Ten tweede is het regelmatig bijwerken van software de sleutel tot de bescherming van apparaten tegen malware. In de meeste gevallen bevatten updates aansprakelijkheidspatches. Controleer vaak op updates voor zowel de geïnstalleerde apps als het platform. Wanneer de updates beschikbaar zijn, download en installeer of voer ze onmiddellijk uit. Met betrekking tot desktop of laptop wordt de installatie van niet-vertrouwde software afgeraden..Gelukkig hebben alle platforms nu hun eigen app-winkels. Linux-, Apple-, Windows- en iOS-platforms. Als u werkt aan Windows, installeert u alleen vanaf de officiële bron. Als u Linux gebruikt, installeert u dit vanuit de pakketbeheerder van de fabrikant. Hierdoor loopt het minder snel tegen malware aan. Bovendien zijn updates belangrijk op de desktop / laptop-besturingssystemen. Voor Windows-platform worden lange wachttijden tijdens het updaten beschouwd als tijdverspilling, maar dit is noodzakelijk. Controleer dagelijks of er updates beschikbaar zijn, omdat het niet raadzaam is om op een kwetsbaar platform te werken. Werken met het Windows-platform vereist het gebruik van anti-malware oplossingen of een antivirus su

ch als Windows Defender, Avast en AVG. Gegevens lopen gevaar als een dergelijke bescherming niet wordt toegepast.

Ten derde worden gebruikers gewaarschuwd voor het klikken op links van niet-geïdentificeerde bronnen. De slechte software kan door een enkele URL naar een platform worden gedwongen. Klik niet op e-mails die u van onbekende bronnen hebt ontvangen totdat u deze controleert tegen Malwaredomeinlijsten. Als er een e-mail wordt ontvangen waarin staat dat er iets mis is gegaan met een van uw accounts en dat u 'op de onderstaande koppeling moet klikken om opnieuw bij uw account te komen' om het probleem op te lossen, drijft u met de muis over die link om te zien waar deze naar verwijst naar. De grote kans is dat dat een fraude is.

Tot slot, andere tips die kunnen helpen bij malware zijn: back-up van gegevens, nooit toestaan ​​dat de browser je wachtwoorden of andere informatie opslaat. Bovendien moet een internetgebruiker tijdens het werken met de browser in de incognitomodus of een onveilig netwerk overwegen VPN (Virtua Private Network) te gebruiken. Daarom is het niet verstandig om uitsluitend op de fabrikant van het apparaat te vertrouwen voor de beveiliging. Elke gebruiker wordt geacht de beveiliging van zijn gegevens en apparaat in eigen hand te nemen, op een verstandige manier te werken en apparaten te gebruiken. Wees voorzichtig, maar de gegevens zijn veilig voor schadelijke software-effecten Source .

November 28, 2017