Back to Question Center
0

Semalt: eenvoudige trucs om e-mailveiligheid te garanderen

1 answers:

Elke persoon die toegang tot internet heeft, moet op een gegeven moment e-mail gebruiken, of ze dat willen of niet. Een e-mail is het "de facto" communicatiemiddel, omdat bedrijven e-mail blijven gebruiken om met anderen te communiceren, en dit is iets dat waarschijnlijk niet zal veranderen.

Het feit dat iedereen toegang heeft tot e-mail is de belangrijkste reden waarom ze alles in het werk moeten stellen om zich te beschermen tegen virussen, ransomware en malware die via e-mail worden verzonden. Omdat bedrijven via hun e-mails steeds meer gevoelige informatie verwerken, beschouwen hackers ze als zeer waardevol en proberen ze bijna alles om het in de hand te houden.

Sommige van de veel voorkomende infecties zijn het gevolg van slechte behandeling en gebruik van e-mails. Artem Abgarian, de Semalt Customer Success Manager, heeft een lijst opgesteld met manieren om e-mails te beveiligen:

Download geen bijlagen van onbekende afzenders

Het is het eenvoudigste advies dat men ooit zou kunnen krijgen. Als een e-mail de inbox bereikt en de afzender niet bekend lijkt, verwijdert u de e-mail in een keer. Sommige hackers hebben tegenwoordig een nieuwe tactiek bedacht waarbij ze een gevoel van belangrijkheid of urgentie in hun e-mails creëren. Bij het openen van deze e-mails vinden gebruikers normaal gesproken een bijlage.

Hackers gebruiken zelfs de meest onschadelijk uitziende bijlage om hun kwaadaardige code te verbergen. Anderen gebruiken graag spooftechnieken om te verschijnen alsof ze legitieme afzenders zijn. Met spoofing kunnen ze ingewikkelde technieken gebruiken om het erop te laten lijken dat hun e-mailheaders en -adressen afkomstig zijn van geloofwaardige bronnen. Wees altijd alert op dergelijke e-mails omdat ze een grote bedreiging vormen voor alle e-mailberichten..

Het Word-document

De meeste mensen zouden dit niet weten, maar .doc- en .docx-extensies zijn enkele van de populairste vectoren die hackers gebruiken om e-mails met malware te infecteren. Het lijdt geen twijfel dat Microsoft Word-documenten veel baat hebben bij deze "macro" -functies. Niettemin kunnen hackers deze gebruiken om gevaarlijke virussen te transporteren.

Er zijn al rapporten over complexe ransomware die zich via e-mails verspreiden, waarbij de oorspronkelijke bron een Word-bestand is. Laat daarom, tenzij de afzender wordt bevestigd boven board te zijn, Word-bijlagen te vermijden, omdat deze virussen kunnen beschadigen.

Deel nooit persoonlijke gegevens

Momenteel is phishing de enige bekende manier waarop hackers toegang krijgen tot de cyberbeveiliging voor organisaties, zoals gemeld door Verizon. Als hackers het goed doen, heeft phishing geen technische expertise nodig. De reden is dat werknemers die eenmaal persoonlijke informatie hebben verspreid zoals wachtwoorden en gebruikersnamen, inbraak nemen in deze IT-systemen en de informatie van deze e-mails stelen. Het wordt dan gemakkelijker om de grotere organisatie aan te vallen met behulp van gegevens van werknemers die er werken. In de meeste gevallen zijn phishing-pogingen afkomstig van gebruikers die beweren IT-personeel te zijn dat op zoek is naar het opnieuw instellen van een wachtwoord en vragen om persoonlijke gegevens te verzenden.

Nooit klikken op een link ingesloten in een e-mail

Negeer de e-mail als u een verdachte e-mail ontvangt met een koppeling naar de instructies om erop te klikken. De hyperlinks die hier worden verstrekt, kunnen gemakkelijk worden omgeleid naar downloadpagina's die bestaan ​​uit malware, Trojaanse paarden en andere virussen.

Wachtwoorden regelmatig wijzigen

Af en toe een ander wachtwoord gebruiken is de beste manier om aanvallen met brute kracht te voorkomen. Gebruikers moeten dit minstens een of twee keer per maand doen Source .

November 28, 2017