Back to Question Center
0

Practice From Semalt: Hoe statisch en dynamisch IP-adres uit te sluiten van Google Analytics

1 answers:

Verkeer naar uw website kan intern zijn (van gebruikers binnen uw organisatie zoals werknemers) of extern (van bestaande en potentiële klanten). Julia Vashneva, de Senior Customer Success Manager van Semalt , zegt dat als u een nuttig rapport in Google Analytics wilt aanbieden, u intern verkeer moet uitsluiten. Dit komt omdat bedrijfsverkeer belangrijke analytische statistieken en zelfs conversiepercentages aanzienlijk kan wijzigen.

Statische IP van Google Analytics uitsluit

Er zijn verschillende manieren om te voorkomen dat Analytics intern verkeer volgt - seting up a network. Als u een statisch IP-adres gebruikt, is bedrijfsverkeer vrij eenvoudig, omdat u een IP-adresfilter moet maken met behulp van de volgende stappen:

  •  Bepaal uw IP-adres:  Gewoon google "mijn IP-adres" en Google zal uw openbare IP-adres tonen. Dit is het adres dat u moet uitsluiten van GA.
  •  Maak een nieuw filter voor het IP-adres:  In deze stap moet u een nieuw filter maken om verkeer van uw openbare IP-adres uit te sluiten. Voor deze taak hebt u beheerdersrechten nodig. Nadat u zich hebt aangemeld bij uw GA-account, klikt u op Beheerder> Alle filters> Nieuw filter. Kies een naam voor het filter en voeg het toe. Gebruik vervolgens het vervolgkeuzemenu om verkeer van dit IP-adres uit te sluiten. Selecteer tot slot de website (s) waarop dit filter moet worden toegepast en sla de wijzigingen op.
  •  Bevestig dat het IP-adres is uitgesloten:  Controleer realtimegegevens en als het IP-adres dat u hebt toegevoegd, is uitgesloten, is het filteren geslaagd.

Exclusief dynamisch IP-adres van GA

Uw bedrijf heeft een subnet of een bereik van IP-adressen. Of uw apparaat wordt op meerdere locaties gebruikt. In deze gevallen wordt een andere benadering genomen om intern verkeer van GA uit te sluiten, en het gaat om de volgende stappen:

  • Stel de cookie in met behulp van bookmarklet of GMT. Als intern verkeer van een groep van 5 personen of minder komt, is de bookmarklet voldoende. Voor een groter team of filtering op veel apparaten, heeft de GMT-optie de voorkeur.
  • Maak een aangepaste dimensie in GA om te bepalen of een bezoek intern wordt gegenereerd of van een externe gebruiker. Ga in de beheerderssectie naar PROPERTY-kolom> Aangepaste definities> Aangepaste dimensies. Stel "Intern verkeer in" als de waarde voor de aangepaste dimensie.
  • Maak een filter voor dynamische IP's: ga terug naar het gedeelte Beheerder en selecteer in de kolom Weergave filters. Klik op "+ Nieuw filter" (rode knop) en voer "Exclusief intern verkeer (dynamisch IP)" in. Selecteer vervolgens Aangepast als het filtertype. Zoek naar de aangepaste dimensie die u hebt gemaakt en voer true in voor het filterpatroon.
  • Activeer het filter door \? intern aan het einde van de URL van uw site. U kunt ook de bookmarklet gebruiken voor filteractivatie.
  • Bevestig ten slotte dat het filter actief is. Ga naar een willekeurige pagina van uw site of vernieuw degene waar u zich momenteel bevindt. Open vervolgens het realtime rapport en controleer of uw laatste bezoek in het rapport wordt weergegeven. Als dit niet wordt weergegeven, is uw filter actief.

Intern verkeer kan ernstige gevolgen hebben voor uw bedrijf. Het is absoluut noodzakelijk dat filters voor zowel statische als dynamische IP-adressen actief blijven om ervoor te zorgen dat Google Analytics nuttige inzichten in klantgedrag biedt.

November 29, 2017