Back to Question Center
0

Lees de tips over de zelfmoord en laat een bot uw computer niet beheersen!

1 answers:

Jason Adler, de Semalt klantensuccesmanager, zegt dat botaanvallen tegenwoordig de meest gecompliceerde en beroemde vormen van cybercriminaliteit zijn. Ze laten hackers en spammers de controle over uw computer nemen en veranderen ze in een mum van tijd in zombiecomputers. Zombie-computers voeren vervolgens verschillende functies uit en fungeren als krachtige botnets om verschillende soorten online misdaden en fraude te plegen, virussen te verspreiden en spam te genereren - kinghost email.

Wat is een bot?

Bots zijn een soort malware waarmee aanvallers uw computer of mobiele apparaat kunnen besturen en infecteren. Ze worden ook webrobots genoemd en maken deel uit van een netwerk met veel geïnfecteerde machines. Dit netwerk van geïnfecteerde machines heeft toegang van honderden tot duizenden computer- of mobiele apparaten over de hele wereld. Omdat bots computers en mobiele apparaten infecteren, bevindt een botmaster zich altijd achter al deze infecties. De cybercriminelen proberen je online activiteiten te verstoren en je gegevens te stelen. Ze worden vaak botherders of botmasters genoemd.

Sommige botnets hebben mogelijk enkele gecompromitteerde apparaten, terwijl de andere van een tiental tot duizenden zombiecomputers tot hun beschikking hebben. Verschillende computers worden elke dag geïnfecteerd en de gebruikers maken zich geen zorgen, wat betekent dat ze geen idee hebben of hun machine veilig is of niet.

Een enkele bot of groep bots (ook bekend als botnets) kan uw computer of mobiele apparaat vertragen, mysterieuze en vreemde berichten weergeven en uw machine binnen de kortste keren laten crashen.

Hoe botnets werken?

De bots kunnen op veel manieren op uw computer sluipen. Ze verspreiden zich vaak via internet via de zoekmachines . Sommige verplaatsen zich van de geïnfecteerde computer naar de niet-geïnfecteerde machines Botnets en bots zijn snel in het infecteren van een groot aantal machines en rapporteren aan de meesters dat ze hun doel hebben bereikt: ze proberen verborgen te blijven in je computersysteem tot de kapitein hen instrueert om een ​​specifieke taak uit te voeren taak.

Bescherming tegen bots en botnets:

Om uw apparaten tegen de botnets of bots te beschermen, moet u de volgende tips in gedachten houden:

  • 1. Installeer de best beoordeelde beveiligingssoftware:

Het is goed om een ​​beveiligingsprogramma of hulpprogramma zoals Norton Internet Security of Norton 360 te installeren. Beide zijn authentiek en betrouwbaar, en veel IT-experts bevelen deze tools aan vanwege hun goed doordachte opties en kenmerken.

  • 2. Configureer de instellingen om bij te werken:

We raden u aan de instellingen van uw software zo te configureren dat deze automatisch worden bijgewerkt. Dit zal uw veiligheid maximaliseren en ervoor zorgen dat uw gebruikersnaam en wachtwoord jaren na jaar worden beschermd.

  • 3. Verhoog de beveiligingsinstellingen in de browser:

Of u Firefox of Google Chrome gebruikt, u moet uw beveiligingsinstellingen in de browser verhogen en niet op de e-mailbijlagen klikken totdat u de bron hebt geverifieerd. Soms klikken de gebruikers op verdachte bijlagen en raken hun systemen in een mum van tijd in gevaar. Bovendien mag u de websites voor volwassenen nooit openen en moet u vermijden dat u de banneradvertenties opent.

November 29, 2017