Back to Question Center
0

Hoe voorkom je dat je geïnfecteerd raakt door Ransomware? - Semalt geeft het antwoord

1 answers:

Frank Abagnale, de Semalt Customer Success Manager, zegt dat ransomware een bekend type kwaadaardige software is dat slachtoffers bedreigt en hun toegang tot de computer blokkeert totdat ze een losgeld betalen. Dergelijke aanvallen worden uitgevoerd met de hulp van Trojaanse paarden die de meeste gebruikers downloaden naar hun systemen, met inachtneming van authentieke en legitieme items. De afgelopen maanden heeft schadelijke software invloed gehad op een groot aantal computersystemen over de hele wereld. Softwarebeveiligingsbedrijven beweren dat ransomware-wormen met de naam WannaCry meer dan 140.000 computerapparaten in meer dan tweehonderd landen hebben geïnfecteerd, waarbij Oekraïne, Taiwan en Rusland de belangrijkste doelen waren. Een paar Britse ziekenhuizen hebben hun computersystemen uitgeschakeld en sommige Spaanse bedrijven zoals Telefonica, evenals enkele overheidsorganisaties en bedrijven werden in een aanzienlijk aantal getroffen. Deskundigen van Kaspersky Lab en Symantec beweren dat oude codes in de WannaCry-versies in een groot aantal in de Lazarus Group-programma's verschenen. Deze codes bevatten virussen en infecteerden een groot aantal Noord-Koreaanse apparaten. WannaCry heeft tot nu toe veel smartphones en computersystemen getroffen, zei Kaspersky Lab-expert Kurt Baumgartner in een interview met Reuters.

Hoe werkt het?

WannaCry is een van de belangrijkste vormen van ransomware die uw computerbestanden kunnen vergrendelen. Vervolgens worden uw gegevens permanent gecodeerd en verliest u uw toegang tot uw apparaat totdat een losgeld wordt betaald. Deze ransomware richt zich voornamelijk op Microsoft-gebruikers en degenen die Windows en Linux gebruiken. Wanneer uw systeem wordt beïnvloed door WannaCry, ziet u pop-upvensters in een aanzienlijk aantal..De hackers geven instructies voor het betalen van een losgeld voor deze vensters en het losgeld is maximaal $ 3000 per apparaat. Deze pop-ups zijn ook voorzien van verschillende countdowns: een van deze laat een deadline van vier dagen zien voordat de betaling wordt verdubbeld, terwijl de andere een tijdslimiet van dertig dagen laat zien, anders verliest u uw gegevens voor altijd. De hackers accepteren alleen betalingen via Bitcoin en PayPal. Een bekende hackgroep, Shadow Brokers, heeft onlangs deze malware vrijgegeven en het gevoelige beveiligingssysteem van NASA aangevallen.

Hoe het zich verspreidt?

Meestal komt ransomware op uw computer terecht door geïnfecteerde bestanden te downloaden of op onbekende of onbekende links te klikken. Sommige veiligheidsexperts beweren dat infecties zoals WannaCry zich verspreiden in de vorm van wormen; binnen een paar dagen infecteren ze je computer en infecteren ze al hun bijlagen. Dergelijke programma's coderen ook uw gegevens en de hackers eisen betalingen voordat u weer toegang krijgt.

Waar heeft het zich verspreid?

Onderzoekers uit Taiwan, Oekraïne en Rusland waren de belangrijkste doelwitten voor de aanvallers, maar tal van andere landen meldden ook besmettelijke systemen.

James Scott van de Critical Infrastructure Technology verklaarde dat ransomware voor het eerst werd verspreid in 2016 en dat het een groot aantal computers in ziekenhuizen infecteerde.

infectie voorkomen

Het Malware Protection Center van Microsoft meldt dat u alleen de nieuwste versies van antivirussoftware moet installeren en downloaden. Het is ook belangrijk dat u niet op de onbekende links klikt en de e-mailbijlagen niet opent die afkomstig zijn van mensen die u niet kent. Mensen moeten hun antivirussoftware inschakelen tijdens het surfen op internet en de pop-upaanvullingen uitschakelen zodat ze de klok rond veilig blijven. U moet ook regelmatig een back-up van uw bestanden maken om infecties te voorkomen Source .

November 28, 2017