Back to Question Center
0

Hoe spyware te herkennen en te voorkomen op een pc, dit en nog veel meer van Semalt

1 answers:

Spyware in tegenstelling tot de naam heeft niets te maken met spionage of undercoveractiviteiten. In feite is spyware in plaats van undercover-agenten een tool die wordt gebruikt in marketing. Het wordt ook adware genoemd - altalena bambini da esterno. Technisch gezien verwijst spyware of adware naar een type software dat eenmaal op uw pc is geïnstalleerd, of uw webbrowser omleidt naar nieuwe tabbladen of pop-upadvertenties. In sommige gevallen kan de adware worden gebruikt om te controleren hoe vaak u bepaalde websites bezoekt. In extreme gevallen kunnen cybercriminelen spyware gebruiken om de sleutels die u gebruikt om in te loggen (key-logging) bij te houden in uw accounts. Ze kunnen voor andere kwaadaardige doeleinden worden gebruikt.

Als de software in uw systeem wordt geïnstalleerd, wordt het traag. Toch is het nodig om stil te staan ​​bij de privacyimplicaties. Ross Barber, de klant van Semalt Customer Success Manager, adviseert u de volgende vragen te stellen:

 • Welke informatie wordt er verzameld?
 • Wie ontvangt het?
 • Hoe worden de gegevens gebruikt?

Spyware detecteren in uw systeem

De volgende tekens moeten u waarschuwen voor een spyware-indringing:

 • als er steeds vensters verschijnen wanneer u taken uitvoert op uw pc, laptop of tablet;
 • als u steeds opnieuw wordt omgeleid naar nieuwe tabbladen in uw webbrowser wanneer u dit nog niet hebt gedaan;
 • als nieuwe werkbalken in uw webbrowser blijven verschijnen;
 • als u wijzigingen vindt die u niet hebt ingesteld, met name de standaardzoekmachine of de standaardhomepage;
 • als fouten in het besturingssysteem wijzen op Windows-fouten, duurt het uitvoeren van taken langer als gevolg van het feit dat het systeem wordt overstelpt door achtergrondtaken. De ruimte op de harde schijf neemt ook af..

Hoe beschermt u zichzelf tegen spyware?

In de meeste gevallen wordt spyware geïnstalleerd zonder uw intentie. Toch zijn er enkele voorzorgsmaatregelen die je kunnen beschermen tegen kwaad:

 • klik niet op koppelingen die in pop-upvensters verschijnen: pop-upvensters zijn standaard gereedschappen die worden gebruikt door marketeers die met of zonder uw toestemming spyware kunnen installeren. Als u een pop-upvenster wilt sluiten, klikt u op het pictogram 'x'.
 • reageer met een 'nee' als je rare vragen krijgt. Wees op uw hoede voor dialoogvensters met vragen als "Wilt u een bepaald programma installeren?" Sluit of annuleer deze dialoogvensters altijd.
 • vermijd gratis downloadbare programma's. Er kunnen enkele programma's zijn met aanpasbare werkbalken en andere functies. Ze zien er misschien goed uit, maar sommige kunnen een potentiële bedreiging vormen.
 • vermijd email-links die beweren gratis anti-spyware te bieden

Er is mogelijk een scenario waarin u vermoedt dat uw systeem is geïnfiltreerd door spyware. Als dit het geval is, past u de voorkeur van uw webbrowser aan om cookies en pop-upvensters te beperken. Sommige cookies worden als spyware beschouwd omdat ze uw webactiviteit volgen en vervolgens de gegevens naar onbekende bronnen verzenden.

Spyware verwijderen

 • Installeer en update uw antivirusprogramma. Deze antivirussen kunnen spyware detecteren en verwijderen. Stel een firewall in.
 • Voer legitieme programma's uit op uw pc, laptop of tablet. Vermijd gekraakte software of die welke verlopen zijn. Ze kunnen je in de problemen brengen.
November 28, 2017