Back to Question Center
0

Global Ransomware Attack - Semalt Expert legt uit hoe je dit kunt voorkomen

1 answers:

Cyberaanvallen veroorzaakten honderden computers in meer dan 160 landen tijdens een enkel weekend in januari van dit jaar. Bovendien zijn individuen en organisaties nog steeds bang voor het onbekende.

Oliver King, de klantensuccesmanager van Semalt , biedt enkele nuttige problemen om gevaarlijke aanvallen te voorkomen.

Bedrijven die werden beïnvloed door ransomware waren FedEx en de Britse National Health Service die werd binnengevallen door WannaCry (ook bekend als WannaCrypt, Wanna DecryptOr of WCry). Het kwaadwillende programma WCry maakte gebruik van de beveiligingsstroom in Windows XP OS (besturingssysteem) op pc's (personal computers). Bovendien sloot deze ransomware bestanden op computerstations en eiste betaling voordat de computerschijven werden ontgrendeld - como crear cuentas de correo en cpanel hosting. Vaak vragen de hackers om betalingen via bitcoin, een synoniem voor digitale valuta.

Ondanks dat Microsoft een oplossing verzendt, blijven internetautoriteiten waarschuwen voor meer en intensieve ransomware-aanvallen. Zeker, de betrokken pers heeft gemeld dat ransomware cyberaanvallen en virussen zich blijven verspreiden naar duizenden computers wanneer gebruikers over de hele wereld zijn ingelogd.

Vaak verschijnt de malware in de vorm van een e-mailbijlage. Wanneer een internetgebruiker op een koppeling in een e-mail klikt of een bijlage opent, wordt het programma uitgevoerd en op de computer geïnstalleerd. Aanvankelijk lijkt het e-mailbericht mogelijk onschadelijk omdat de afzender zich in het adresboek van de ontvanger bevindt.

WannaCry codeert alle documenten en bestanden op een computer zodat de gebruiker er geen toegang meer toe heeft. Meestal volgt een pop-upbericht dat aangeeft" Verrassing, uw bestanden zijn gecodeerd. "Een gebruiker krijgt dan wat tijd om een ​​losgeld van $ 400 tot $ 600 of meer te vergoeden." Volgens cyberbeveiligingsdeskundigen is de betaling van het losgeld geen garantie voor een oplossing, je hebt immers te maken met internetcriminelen.

Quincy Larson, mede-oprichter en software-ontwikkelaar van freeCodeCamp, vertelde ABC-verslaggevers dat ransomware gebruikers beïnvloedt wanneer ze e-mails of andere soorten berichten ontvangen die een gebruiker vragen om bestanden te downloaden en te installeren. Wanneer dergelijke bestanden op de computer van een gebruiker worden uitgevoerd, versleutelen de fraudeurs de harde schijf of onderdelen zodanig dat het apparaat blijft werken, maar dat opgeslagen bestanden niet toegankelijk zijn voor een gebruiker.

Larson heeft ABC ook verteld dat de meest effectieve manier om ransomware-zwendel te voorkomen is om ervoor te zorgen dat het besturingssysteem van een computer up-to-date is. Bovendien moeten gebruikers beveiligingssystemen van een computer bijwerken.

Ten slotte kunnen gebruikers in het volgende gedeelte van het artikel nog drie manieren ontdekken om hun computers tegen malware te beschermen. Ze omvatten:

1. Computereigenaren en gebruikers moeten oudere typen MS (Microsoft) besturingssystemen zoals Windows XP of Vista bijwerken naar de meest recente versies om de kwetsbaarheid voor oplichting te beperken. Microsoft-updatelinks zijn gratis te vinden op de officiële website van het bedrijf. Gebruikers moeten dus de nieuwste versie van de software downloaden zodra het bedrijf ze heeft uitgebracht.

2. Van gebruikersbestanden moet op afstand een back-up worden gemaakt in schijven die niet zijn verbonden met het internetnetwerk. De gebruiker zal dus niet hard worden geraakt na aanvallen van ransomware, omdat ze vanaf externe schijven toegang hebben tot hun bestanden.

3. Open geen verdachte of kwaadaardige e-mailbijlage. Bovendien moeten gebruikers beoordelingen lezen voordat ze programma's downloaden en installeren.

November 28, 2017