Back to Question Center
0

Geavanceerde stappen naar botnets Wat u moet weten - Semalt Expert

1 answers:

Een botnet staat voor robotnetwerken. Het kan worden gedefinieerd als een computernetwerk dat is geïnfecteerd met een virus dat bekend staat als Malware of onder controle van een bot-herder staat. Elke computer die wordt bestuurd door een bot-herder, wordt een bot genoemd. Deze aanvaller kan opdrachten naar het botnet van de computer sturen om schadelijke acties uit te voeren.

Michael Brown, de Semalt Customer Success Manager, legt uit dat de aanvaller de criminele acties kan uitvoeren, afhankelijk van de eenheden of de schaal van bots die het computernetwerk hebben aangevallen. Bots kunnen gevaarlijkere bewerkingen uitvoeren die niet met malware kunnen worden bereikt. Wanneer botnets het computernetwerk binnenkomen, kunnen ze in het systeem blijven en worden bestuurd door de externe aanvaller. Op deze manier kunnen geïnfecteerde computers updates verkrijgen waardoor ze hun gedrag zeer snel veranderen.

Sommige acties die door botnets worden uitgevoerd, zijn onder meer: ​​

E-mail spam

De meeste mensen negeren dit aspect omdat ze het gevoel hebben dat e-mail al een oud onderwerp van aanval is geworden. Spam-botnets zijn echter enorm groot en kunnen overal aanvallen. Ze worden voornamelijk gebruikt voor het verzenden van spam of valse berichten die malware bevatten die in veel aantallen uit elk botnet komt..Het Cutwail-botnet is bijvoorbeeld in staat om 74 miljard berichten per dag te verzenden. Hierdoor kunnen de bots zich verspreiden en zo meer en meer computers per dag beïnvloeden.

DDoS-aanval

Het voorziet een enorme schaal van het botnet en helpt het een gericht netwerk met veel verzoeken te overbelasten, waardoor het ontoegankelijk wordt voor zijn gebruikers. Een persoon zal moeten betalen om toegang te krijgen tot de computer, en dit gebeurt meestal bij organisaties, hetzij voor persoonlijke of politieke motieven, waardoor ze worden ontkend om essentiële informatie te krijgen, en ze zullen uiteindelijk moeten betalen om de aanval te stoppen.

Financiële inbreuk

Deze botnets zijn ontworpen om geld van creditcards en ondernemingen te stelen. Dit wordt bereikt door vertrouwelijke creditcardinformatie te stelen. Deze omvatten ZeuS-botnet dat is gebruikt om miljoenen geld van verschillende bedrijven te stelen.

Gerichte inbraken

Deze botnets zijn klein van formaat en zijn op maat gemaakt om aanvallers te helpen zich in organisaties te storten en er vertrouwelijke informatie van te krijgen. Deze acties zijn gevaarlijk voor instellingen omdat ze zich richten op de meest geheime en waardevolle gegevens, waaronder onderzoek, financiële informatie, persoonlijke informatie van klanten en intellectuele eigendom.

Deze aanvallers worden gemaakt wanneer de robot de bots aanroept om servers te besturen met behulp van e-mails, het delen van bestanden en andere toepassingsregels voor sociale media of het gebruik van andere bots om als tussenpersoon te fungeren. Wanneer de computergebruiker het ondeugende bestand opent, sturen de bots rapporten naar de opdracht zodat de robot de taak overneemt en bestellingen kan doen naar de getroffen computer.

Botnets zijn een belangrijke cyberdreiging geworden omdat ze geavanceerd zijn in vergelijking met andere computervirussen, en deze hebben de regeringen, bedrijven en individuele personen diep getroffen. Botnets kunnen netwerken besturen en stroom krijgen, en ze kunnen leiden tot enorme verliezen omdat ze fungeren als hackers die in staat zijn om ondeugende acties uit te voeren en zo een organisatie verpesten Source .

November 29, 2017