Back to Question Center
0

Expert van Semalt: waarom en hoe u intern en extern verkeer kunt rapporteren in Google Analytics

1 answers:

Als het aankomt op het opzetten van een Google Analytics-account, is het essentieel dat u de interne verkeersbronnen van de externe bronnen kunt onderscheiden. We beginnen meestal met het verkrijgen van uw IP-adres en gaan vervolgens door om intern verkeer te blokkeren, zodat alleen het interne verkeer binnen het rapport wordt weergegeven. We kunnen er ook voor kiezen om extern verkeer te vergelijken met intern verkeer, misschien door verschillende weergaven en filters in te stellen - tappeto di stile orientale.

Julia Vashneva, de Senior Customer Success Manager van Semalt , presenteert hier een overtuigende praktijk in dit opzicht.

Om uw intern verkeer gescheiden te houden van uw externe verkeer, moet u goed op de hoogte zijn van alle interne IP-adressen van uw organisatie. U kunt contact opnemen met de IT-afdeling van uw bedrijf als u een volledige lijst van alle interne IP-adressen nodig hebt. Dit kan een enkel IP-adres zijn of meerdere adressen voor verschillende gebouwen of afdelingen.

Als deze gegevens echter niet voor u beschikbaar zijn, kunt u altijd uw eigen IP-adres en die van anderen bepalen via de Google-zoekopdracht 'Wat is mijn IP'. Voor kleine organisaties is dit waarschijnlijk slechts één IP die door alle computers in het systeem wordt gebruikt.

Als interne analyse van verkeersgegevens niet relevant is voor uw organisatie en dat ook nooit zal zijn, is het raadzaam om deze te blokkeren voor alle rapportagegegevens. Dit kan worden bereikt door interne gegevens uit uw standaard Google Analytics-weergave uit te sluiten..

Hoewel het aanbrengen van wijzigingen aan de standaard een nogal extreme taak is, kan het nuttig zijn in het geval dat het gedrag van interne gebruikers de neiging heeft statistieken te scheeftrekken. Het is duidelijk dat interne gebruikersstatistieken nooit nodig zullen zijn. Als u de integriteit van gecombineerde externe en interne gegevens moet behouden, moet u in plaats daarvan intern versus extern verkeer vergelijken.

Het proces om intern verkeer te blokkeren is vrij eenvoudig. Het enige dat u hoeft te doen, is u aanmelden bij uw Google Analytics-account en het beheerdersdashboard te bezoeken. Vervolgens moet u het account en de property selecteren waarvoor u van plan bent verkeer uit te sluiten, filters selecteren onder het tabblad Alle websitegegevens en Nieuwe filter selecteren.

U kunt het filter Uitsluiten intern verkeer benoemen. Uiteindelijk selecteert u een vooraf gedefinieerd filter, gevolgd door Uitsluiten en voert u vervolgens uw interne IP-adres in. Als je meerdere adressen hebt om te blokkeren, hoef je alleen maar het proces te herhalen.

Als u het belangrijk vindt om het gedrag van externe en interne gebruikers te begrijpen, is het van essentieel belang dat u de integriteit van de weergave Alle-websitegegevens behoudt. Om dit te bereiken, hoeven we alleen maar nieuwe weergaven te maken die specifiek zijn gemaakt voor uw externe en interne verkeer. In dit geval wordt een interne weergave gemaakt door verkeer van interne IP's op te nemen. Aan de andere kant wordt een externe weergave gemaakt door alle interne verkeer uit te sluiten.

Nadat u externe en interne weergaven hebt ingesteld, kunt u schakelen tussen Alle websitegegevens, externe en interne weergaven om ervoor te zorgen dat uw rapportage grondig is. Voor toegang tot elke weergave kunt u naar het tabblad Start van Google Analytics gaan. Als alternatief kunt u ervoor kiezen om rechtstreeks vanuit de keuzelijst Accounts naar uw weergave te gaan.

November 29, 2017