Back to Question Center
0

Expert van Semalt: uitsluiting van IP-adres van Google Analytics

1 answers:

Website-beheerders in dit SEO-tijdperk waarderen het feit dat Google Analytics een hulpmiddel is voor het analyseren van websiteverkeer . Het biedt waardevolle gegevens die relevant zijn voor bedrijven met betrekking tot hun online klantinteracties. Overigens kan iemand niet instaan voor de juistheid van deze waardevolle gegevens, aangezien sommige gebruikers websites bezoeken om bepaalde informatie te krijgen zonder iets te kopen - vape atomizer stuck.

Igor Gamanenko, de klantmanager van Semalt , zegt echter dat als u de nauwkeurigheid van uw rapporten wilt garanderen, u alle gegevensbronnen moet controleren zodat de gegenereerde rapporten alleen de echte website weergeven. bezoekers. Ironisch genoeg registreert Google Analytics ook inlogpogingen van de beheerder, hoewel ze nooit echt iets anders doen dan onderhoud. Daarom moet de beheerder zich van Google Analytics uitsluiten door het domein-IP-adres te beperken tot de Google Analytics-rapporten. Voordat we zien hoe we dit kunnen doen, moeten we begrijpen hoe Internet Protocol (IP) -adressen werken. Elk elektronisch apparaat dat wordt gebruikt voor toegang tot internet heeft zijn eigen unieke IP-adres. U zult de IP-adressen moeten verkrijgen voor alle apparaten die worden gebruikt om in te loggen op een website en Google Analytics.


De gemakkelijkste en meest gebruikelijke manier om uw IP-adres te verkrijgen, is zoeken naar 'wat is mijn IP-adres' in zoekmachines zoals Google. De IP-adresnummers verschijnen in het volgende resultatengedeelte bovenaan de webpagina. U moet deze IP-adresnummers kopiëren voor toekomstig gebruik. Ga naar uw Google Analytics-account, klik op het tabblad 'Beheer' op het bovenste deel van de pagina. Er is een gedeelte 'Filters' in de derde kolom aan de rechterkant van de webpagina. Selecteer 'Filter' en voltooi de laatste stap van het maken van het filter met de optie '+ Nieuw filter'. U moet het nieuwe filter een naam geven.

In dit stadium moet u het filter configureren. Er zijn 2 configuratieopties voor filtertype; 'Voorgedefinieerd' en 'Aangepast'. Kies vervolgens tussen 'Uitsluiten' en 'Inclusief' een IP-adres. In ons geval moet u de bron of bestemming van verkeer definiëren om uit te sluiten of op te nemen.We vertrouwen op uitdrukkingen om de code te configureren en daarom selecteert u 'Uitdrukking' optie en in het vervolgkeuzemenu klikt u op "die gelijk zijn aan." In het resulterende menu wordt u gevraagd om het IP-adres op te geven voor het apparaat dat eerder werd doorzocht. Beëindig het proces door op de optie 'Opslaan' te klikken, zodat de configuratie kan worden toegepast Dit proces van opnemen of uitsluiten is slechts van toepassing op één IP-adres.Als u meerdere apparaten gebruikt en dus veel IP-adressen uitsluit, moet u alle stappen hierboven in dezelfde volgorde herhalen.

Zodra de IP-adressen zijn uitgesloten van Google Analytics, kunt u door uw website bladeren zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over verwijzingsspam die in de rapporten wordt weergegeven. De gegevens die worden bewaard, zijn nu correct en vertegenwoordigen de klantactiviteit.

November 29, 2017