Back to Question Center
0

Expert van Semalt presenteert 4 tips om te voorkomen dat je wordt opgesloten door Ransomware

1 answers:

Ransomwareaanvallen zijn tegenwoordig heel gebruikelijk geworden bij bedrijven, overheden en bedrijven die dachten dat het veiligste gegevenssysteem duizenden dollars aan hackers had verloren. Hier zijn vier tips om te voorkomen dat je geraakt wordt door ransomware.

Merk op dat de volgende tips van Frank Abagnale, de expert van Semalt , u ook kunnen helpen om zich te beschermen tegen Trojaanse paarden en virussen.

1. Vermijd verdachte e-mailbijlagen te openen

De meeste hackers zullen een e-mail sturen naar de doelen met een bijlage die de ransomware of Trojan bevat. Als u de bijlage opent, wordt de software automatisch op uw computer geïnstalleerd, zodat de hacker volledige controle heeft over uw computer. Open daarom nooit verdachte e-mailbijlagen, ook niet als het adres lijkt op uw collega's of collega's.

2. Bekijk de links waarop u klikt

Wist u dat met één klik op een spammy-link een ransomware op uw computer kan worden geïnstalleerd? Dat klopt - de meeste bedrijven die in het verleden door ransomware werden geraakt, hoefden slechts op een link te klikken die er legitiem uitzag om uiteindelijk duizenden dollars aan hackers te verliezen. Moraal van het verhaal is dat je moet vermijden om te klikken op een link die je online tegenkomt. Je weet nooit wat er achter de gordijnen op de loer ligt te wachten om je hard verdiende geld te verspillen.

3..Kijk waar je software download van

Er zijn momenteel duizenden softwareontwikkelingsbedrijven in de wereld. Helaas zijn niet alle van hen legitiem. Sommigen verkopen kwaadwillende software aan klanten in plaats van de legitieme software waarnaar de gebruiker op zoek is. Het downloaden en installeren van dergelijke software zal onmiddellijk een ransomware op je computer introduceren waardoor je de inhoud blokkeert totdat je het losgeldbedrag betaalt. Voor de zekerheid wordt aangeraden om alleen software van legitieme en gerenommeerde sites te kopen en downloaden.

Wat nog belangrijker is, vermijd de gratis en gebarsten versies van de premiumsoftware. De meeste van hen worden gebundeld met programma's van derden die kunnen transformeren in ransomware zodra je de software hebt geïnstalleerd. Adware kan ook naast de gekraakte of gratis software worden geïnstalleerd.

4. Investeer in robuuste anti-ransomware

De toename in ransomwareaanval heeft internetbeveiligingsbedrijven ertoe aangezet om robuuste anti-ransomware-software te ontwikkelen die u op uw computer kunt installeren om het risico te verkleinen dat u wordt getroffen door één. Onderzoek om de meest betrouwbare, efficiënte en betrouwbare anti-ransomware te vinden die u op uw computer kunt installeren. Zorg ervoor dat u regelmatig controles uitvoert nadat u het hebt geïnstalleerd om uw computer te beveiligen tegen dit soort schadelijke software. Zorg er daarnaast voor dat u het regelmatig bijwerkt om het vermogen om met de bestaande en toekomstige ransomware om te gaan te verbeteren. Merk op dat hackers dagelijks nieuwe versies van deze schadelijke software online vrijgeven.

Deze vier tips zullen je beschermen tegen ransomware. Je zou ook moeten overwegen om je besturingssysteem te upgraden, aangezien de meeste bedrijven hun firewalls updaten om ze ondoordringbaar te maken door geïdentificeerde ransomware. Nog belangrijker is dat je altijd een back-up van je bestanden maakt op een harde schijf of in een cloud, zodat je in geval van een aanval de computer kunt formatteren en de bestanden kunt ophalen in plaats van het bedrag van het losgeld aan de hackers te betalen Source .

November 28, 2017