Back to Question Center
0

Expert van Semalt onthult preventieve maatregelen voor computervirussen

1 answers:

Op een gegeven moment hadden we allemaal pijnlijke en onvergetelijke ontmoetingen met computervirussen. Een les die we gemeen hebben, is het wishful thinking dat je van tevoren wist hoe je deze virussen kunt vermijden of elimineren.

Om geen zorgen te maken, Ivan Konovalov, een van de meest ervaren specialisten van Semalt , wijst in dit artikel op praktische manieren om computervirusinfecties te voorkomen. Ze omvatten:

Programma's altijd downloaden van legitieme en vertrouwde bronnen

Deze virussen infecteren en compromitteren computerprogramma's en krijgen zo toegang tot uw systeem. U moet daarom programma's downloaden van een echte leverancier of website van een derde partij.

Houd een computerback-up

Het is altijd raadzaam om een ​​extra kopie van al uw kritieke bestanden te hebben - ludoteca comunitaria. Met een back-up kunt u al uw gegevens herstellen en weer verdergaan met de normale functies.

E-mailbijlagen scannen en verifiëren

De nieuwe truc in de stad is een virusinfectie via e-mailbijlagen, hetzij door opzet hetzij door onbewustheid. Kwaadwillende e-mailbijlagen komen bij het openen van de e-mail binnen, vandaar de noodzaak om deze bijlagen te scannen en te verifiëren voordat ze worden gedownload. Het is zelfs nuttiger omdat de e-mailbron mogelijk in gevaar is en niet weet dat ze de virussen verzenden.

Anti-virus- en malwareoplossingen installeren

Bijgewerkte antivirus- en malwaresoftware maakt uw computer bestand tegen het markeren en verwijderen van potentiële bedreigingen..De beheerder kan ook frequente systeemscans uitvoeren voor veiligheidsdoeleinden.

E-mailafbeeldingen uitschakelen

U hoeft geen geïnfecteerde bestanden te downloaden van e-mailbijlagen om virussen op uw systeem te krijgen. Een infectie kan beginnen met een voorbeeld van afbeeldingen in uw e-mail. Om dit te voorkomen, schakelt u het voorbeeld van uw e-mailclient uit en bekijkt u alleen die afbeeldingen die u hebt ontvangen van vertrouwde bronnen.

Regelmatige updates van besturingssystemen

Uw computersysteem zal vrij blijven van virussen zodra u zich inspant om te allen tijde over een bijgewerkt besturingssysteem te beschikken. De updates maken het vertrouwd en kunnen omgaan met de nieuwste computervirussen.

Activeer je Computer Firewall

Zelfs wanneer u uw programma's en besturingssysteem bijwerkt, is de firewall uw eerste en laatste verdedigingslinie tegen virusinfecties. Ga zo door en activeer virussen van derden.

Gebruik maken van de rechten van computerbeheerders

Een computer moet slechts één beheerder hebben die over alle rechten en privileges beschikt om programma's te installeren. Maak gebruik van deze rechten om te voorkomen dat buitenlandse gebruikers uw systeem aan dergelijke risico's blootstellen.

Regelmatige pc-systeembewaking

Welnu, u zult niet weten dat de firewall van uw pc is gedeactiveerd of dat er updates voor uw OS-programma's nodig zijn, tenzij u regelmatig uw systeem controleert op hetzelfde.

Houd u aan computermeldingen

Anti-virus- en malwareprogramma's zijn zodanig gecodeerd dat de gebruiker van tevoren wordt gewaarschuwd wanneer de laatste updates nodig of beschikbaar zijn. Ze zullen de gebruiker ook op de hoogte stellen zodra malware-bedreigingen worden gedetecteerd. Negeer dergelijke waarschuwingen en meldingen nooit. Noteer op dezelfde manier op lange termijn de meldingen voor alle computerupdates.

Opzetten en onderhouden van een IT-afdeling

Voor grote organisaties heeft u een IT-afdeling nodig om uw computerservers en -systemen te onderhouden voor een soepele werking.

November 28, 2017