Back to Question Center
0

Expert van Semalt: de meest effectieve methoden om referentiespam te evacueren via Google Analytics

1 answers:

De spam in Google Analytics (GA) wordt een echte kwelling. Onlangs hebben veel gebruikers me gevraagd hoe om te gaan met referrer-spam. In de loop van de meest recente paar jaar zijn er nogal vreemde dingen in onze Google Analytics-rapporten verschenen en niet alle kunnen nu worden gebruikt.

Jack Miller, de Semalt Senior Customer Success Manager, herinnert eraan dat het gebruik van bountykanalen en servertoegang in Google Investigation deze spam kan stoppen. Een ontdekking van een superieure indeling van de meest bekwame methode om verwijzende spam te evacueren, wordt gemarkeerd in de onderstaande lijst:

Construct Your Hostname

Wanneer u de status van al uw hostnamen hebt, moet u een normale articulatie (REGEX) maken die elk van deze bevat - free online vehicle appraisal. Het is van vitaal belang dat u al uw van toepassing zijnde hostnamen opneemt, of gevaar loopt legitieme informatie te verliezen.

Maak het Legitimate Hostname Channel

Wanneer de bovengenoemde stappen zijn voltooid, kunt u er zeker van zijn dat een kanaal vrij is van alle Phantom Spam.

  • Ga naar het tabblad Beheerder en open het kanaal dat u wilt toepassen.
  • Selecteer kanalen onder de sectie Bekijken en identificeer vervolgens Inclusief kanaal
  • Voer "Legitimate Hostnames" in
  • Kies bij Kanaal sorteren de optie Aangepast
  • Kies dan hostnamen

Een kanaal maken voor Crawler en Dialect-spam in Google Analytics

Crawler-spam is aanzienlijk moeilijker te identificeren omdat het gebruik maakt van een substantiële hostnaam, en daarom een ​​alternatief kanaal vereist met een articulatie waarin alle herkende crawler-spam is verwerkt. Om wat tijd te sparen, zal een gestroomlijnde REGEX worden gebruikt die hieronder in de richtingen wordt ontdekt. ​​

  • Ga naar het tabblad Beheerder
  • In het laatste gedeelte "VIEW" geeft u kanalen aan en klikt u op Inclusief kanaal
  • Voeg "Crawler Spam Channel" toe als een naam
  • Filtersortering, Custom en Bar
  • Ziftveld en gevechtsbron

Verschillende crawlers zijn noch spam, noch nuttig voor uw rapporten, bijvoorbeeld voor het bestellen. Deze bots geven toestemming voor een record als ze niet in het rapport worden geblokkeerd. De spam die nu wordt weggezet in uw GA kan niet voor altijd worden gewist. Dat is de reden waarom het van vitaal belang is om de kanalen te laten stoppen met het krijgen van afval. U kunt ook uw vroegere informatie op spam verwijderen door de legitieme hostnaam-articulatie te gebruiken.

November 28, 2017