Back to Question Center
0

De gids van Semalt naar het opruimen van Chrome van advertenties, pop-ups en malware

1 answers:

Mensen klagen vaak dat hun Google Chrome ze regelmatig doorverwijst naar ongewenste websites en pop-upadvertenties. Deze dingen verschijnen wanneer we op internet surfen of toegang proberen te krijgen tot onze sociale media-profielen. Als u dergelijke dingen dagelijks ziet, zijn er kansen dat uw computersysteem is geïnfecteerd met ongewenste programma's of malware.

Frank Abagnale, de Customer Success Manager van Semalt , legt uit hoe u uw Chrome kunt bevrijden van vervelende advertenties, pop-ups en malware.

Problemen met Google Chrome

Als u op internet surft en een van deze problemen met Google Chrome tegenkomt, hebt u mogelijk een geïnfecteerd programma of malware op uw computersysteem geïnstalleerd:

  • Pop-upadvertenties verschijnen opnieuw en opnieuw.
  • De resultaten van uw zoekmachine of de startpagina van Chrome wijzigen de instellingen of worden automatisch op een andere website ingesteld.
  • Als u eenmaal per uur onbekende werkbalken, Chrome-extensies of vreemde dingen ziet.
  • U wordt doorverwezen naar bekende websites en vreemde downloadbare app-koppelingen.

Chrome van ongewenste advertenties, pop-ups en malware verwijderen

Allereerst is het belangrijk dat u geen onbekende software of dingen van internet downloadt..Je moet ook voorkomen dat je de websites voor volwassenen bezoekt, omdat deze meestal sporen van virussen en malware bevatten.

U kunt Chrome van ongewenste advertenties, pop-ups en malware opschonen door de volgende dingen in gedachten te houden.

1: verwijder ongewenste programma's uit Chrome (alleen Windows)

Als u Windows of een vergelijkbaar besturingssysteem gebruikt, moet u de Chrome Cleanup Tool gebruiken die uw computer op malware en verdachte programma's scant en de beste manieren biedt om ze allemaal te verwijderen. Als u een Linux- of Mac-computer gebruikt, moet u naar de volgende stap gaan. Ga naar de Chrome Cleanup Tool-optie op de Windows-computer en download de software zo snel mogelijk. Klik op Accepteren en downloaden en geef het wat tijd om te downloaden. Nadat het downloaden is voltooid, vraagt ​​Windows u om het bestand uit te voeren of niet; u moet op de optie Uitvoeren klikken zodat de Chrome Cleanup Tool uw apparaat nauwkeurig kan scannen. U moet ook op de optie Verwijderen klikken om verdachte programma's en virussen te verwijderen.

2: ongewenste programma's verwijderen (alle computers)

Als u een antimalware- of antivirusprogramma hebt gekocht of gedownload, moet u het onmiddellijk installeren en uitvoeren om schadelijke en verdachte bestanden te verwijderen. Je kunt ook Malwarebytes proberen; deze antimalwaresoftware is veel beter dan andere vergelijkbare programma's, omdat het binnen een paar minuten onnodige bestanden en gegevens van uw computer verwijdert. Als u deze software hebt geïnstalleerd, bestaat de kans dat de Chrome Cleanup Tool niet correct werkt.

3: Reset uw browserinstellingen (alle computers)

U kunt uw browserinstellingen opnieuw instellen om malware en virussen te verwijderen. Hiervoor opent u Chrome op uw computer en klikt u op de optie Instellingen. Klik vervolgens op de geavanceerde opties en reset om uw browserinstellingen te resetten, en dit werkt voor elke computer of mobiele apparaten. Als u problemen ondervindt, raden we u aan het probleem te melden bij de softwareleverancier of het Helpforum voor Chrome te raadplegen Source .

November 28, 2017