Back to Question Center
0

De beste manier om Botnet-malware te identificeren volgens Semalt

1 answers:

Botnet-malware heeft de mogelijkheid om afstanden en verschillende geografische locaties te overbruggen. Het betekent dat het netwerk van zombies en bots gemakkelijk een groot aantal systemen wereldwijd kan compromitteren. Deze mogelijkheid zorgt ervoor dat de botnet-malware een multinationaal probleem is en dat er zo snel mogelijk tegen moet worden opgetreden - oakley brasil loja. Frank Abagnale, de Semalt Customer Success Manager, legt uit dat een botnet-malware een netwerk van geïnfecteerde computers is. Ze zijn samengesteld en onder de volledige controle van een spammer, hacker of aanvaller. Alle afzonderlijke apparaten die deel uitmaken van dit netwerk worden bots genoemd.

Botnet-malwaredetectie en de preventie ervan:

De detectie van de botnet-malware is niet eenvoudig omdat deze is ontworpen om te werken zonder ons iets te laten weten over hun aanwezigheid. Er zijn echter enkele manieren om ze gemakkelijk te detecteren en te voorkomen.

1. Het IRC-verkeer

De IRC-verkeersbronnen omvatten botnets en botmasters die IRC gebruiken om met elkaar te communiceren

2. Hoogwaardig uitgaand verkeer van SMTP

Het hoogwaardige uitgaande verkeer van SMTP moet zo snel mogelijk worden afgehandeld.

3. Anti-botnet-tools

De anti-botnet-hulpmiddelen zijn goed en zorgen voor resultaten van hoge kwaliteit. De onverwachte pop-upvensters zijn ook een teken van botnet-malware.

4. Trage computer

Een trage computer of mobiel apparaat met hoge CPU- of geheugengebruik is het teken van botnet-malware

5..Spike in verkeer

Spike in het verkeer omvat poort 6667 die we gebruiken voor IRC, poort 25 die we gebruiken voor spam-e-mails en poort 1080 die we gebruiken voor proxyserver

6. De uitgaande berichten

De uitgaande berichten worden niet door echte gebruikers verzonden. In feite worden ze door bots verzonden

7. Problemen met uw internettoegang en de snelheid ervan

Als u meerdere problemen tegenkomt die verband houden met internettoegang en -snelheid, is de kans groot dat uw apparaat is aangevallen door botnet-malware.

8. Netwerk baselining

De prestaties en activiteiten van uw netwerk moeten regelmatig worden gecontroleerd

9. Software-patches

Alle programma's van uw computer of mobiele apparaat moeten worden bijgewerkt, met name uw beveiligingspatches en anti-malware-programma's

10. Waakzaamheid

Gebruikers moeten hun apparaten beschermen tegen bots met een hoog risico door relevante software en programma's te installeren

De vorming van botnet-malware online:

Een bot wordt gevormd wanneer de computer of het mobiele apparaat is geïnfecteerd met een virus of malware. Hiermee kunnen hackers dat apparaat op afstand besturen en u leert er niets van weten. De hackers of aanvallers die de botnets beheren, worden botreerders of botmasters genoemd. Aanvallers of hackers gebruiken botnets om verschillende redenen; de meesten van hen gebruiken bots en virussen voor cybercriminaliteit. De meest voorkomende botnettoepassingen zijn de denial-of-service-aanval, e-mail spam-campagne, gegevensdiefstallen en adware of spyware.

Hoe beginnen de botnet-malware-aanvallen?

De botnetaanvallen beginnen met botaanwervingen. De botmasters rekruteren de bots om wormen, virussen en malware te verspreiden. Het wordt ook gebruikt voor het hacken en infecteren van een groot aantal computers die al dan niet de antivirusprogramma's bevatten. De botnetvirussen maken verbinding met uw apparaat en bedienen de servers. Vanaf daar kunnen de aanvallers communiceren en de bots besturen, en hun specifieke taken toewijzen. Wanneer de botnets de vereiste grootte hebben bereikt, kunnen de herders de botnets exploiteren voor het uitvoeren van bepaalde aanvallen, zoals de overbelaste server, het stelen van persoonlijke informatie, klikfraude en het verzenden van spam-e-mails.

November 29, 2017