Back to Question Center
0

Bots uitsluiten van Google Analytics - Uitgelegd door Semalt Expert

1 answers:

Voor degenen die niet bekend zijn met referentiespam in de Google Analytics-rapporten, presenteert Michael Brown, Customer Success Manager van Semalt Digital Services, een voorbeeld hiervan.

ilovevitality.com is een domein dat steeds in het bedrijfsrapport van sommige bedrijven wordt weergegeven. Als iemand opmerkt dat deze domeinnaam in het rapport voorkomt en er veel verkeer vandaan komt, blijf dan voorzichtig want het zijn niet de echte mensen die de site bezoeken.

ilovevitality - how to buy vps server.com is het werk van een autoboot of een kruipende bot waarvan de primaire bedoeling is om de site met zoveel mogelijk verkeer te targeten, genoeg om de nieuwsgierigheid van de eigenaar te winnen en te zien wat er uniek aan is. Uiteindelijk krijgt de persoon achter de manipulatieve geautomatiseerde bot verkeer voor zijn site. Het probleem hier is dat voor de eigenaar van de website, bots de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van de verkeersgegevens voor hun sites kunnen vernietigen. Daarom is het noodzakelijk dat zij positieve actie ondernemen om deze bots uit Google Analytics te verwijderen of te filteren.

Er zijn manieren om de ilovevitality-bot te verwijderen uit de Google Analytics-rapporten. Ook moeten mensen leren hoe ze een bot kunnen identificeren van organisch verkeer. Maar eerst is het belangrijk om te begrijpen waarom ze al deze acties moeten nemen en bots moeten blokkeren:

Waarom blokbots blokkeren

Bots zijn erg vervelend als er run-ins zijn met verschillende. De situatie wordt nog erger wanneer ze in de Google Analytics-rapporten verschijnen, omdat alle gegevens automatisch onjuist worden en niet bruikbaar zijn om een ​​marketingcampagne te implementeren. Alle conversieratio's en de gerapporteerde gegevens over de doelcompetitie worden bijvoorbeeld onnauwkeurig. De gegevens in de grafieken zijn verre van correct. Soms kan men denken dat de website slecht presteert, maar in werkelijkheid beter dan verwacht. Het betekent dat botverkeer alle percepties over de prestaties van de site kan vernietigen.

ilovevitality.com is een nieuwe verkeersbot die is ontwikkeld om websites te targeten. Het heeft het potentieel om meerdere sites per dag te beïnvloeden. Experts geloven dat het haar doel is om eigenaren te verkopen op de zoekwoorden..De hulpmiddelen die ilovevitality gebruikt, zijn van slechte kwaliteit en hebben een verschrikkelijk effect op de website. Als de site te veel verkeer ontvangt van ilovevitality.com, moet de eigenaar onthouden dat ze uiteindelijk betalen voor de bronnen die deze bots gebruiken. ilovevitality vertrouwt op de site waarop een website wordt gehost, wat betekent dat de website middelen zal gebruiken die ze zouden kunnen gebruiken voor andere productieve activiteiten. Het dient dus als de basis voor het bestaan ​​van veel webmasters op dit moment.

Bots blokkeren voor toegang tot de website

Er is geen manier om dit aan te pakken in plaats van via de hostbestanden. Men kan code aan het .htaccess-bestand toevoegen om te zorgen dat het de bot blokkeert. Het is echter vrij riskant om te morrelen met hostbestanden. Het alternatief is om van de gegevens af te komen.

Alternatieven voor blokkeringsbots

Het volgende is een strategie voor gebruik op Google Analytics-niveau:

1. Open GA en ga naar het tabblad Beheerder.

2. Kies een geschikt account en zorg ervoor dat er een is met ongefilterde gegevens.

3. Selecteer filters en klik op het filter toevoegen.

4. Stel filter uitsluiten in en selecteer het verwijzingsverkeer. Voer de exacte naam in van de bot die schade veroorzaakt.

5. Sla de instellingen op.

6. Klik, terwijl u nog steeds op dezelfde weergave bent, op de pijl onder de grafiek in GA-rapporten.

7. Maak een annotatie van de gegevens die u hebt aangebracht.

November 29, 2017