Back to Question Center
0

Behoorlijk gevoed met verwijzingspam? - Volg de gidsen van Semalt

1 answers:

Het zou niet verkeerd zijn om te zeggen dat Google Analytics uiterst nuttig is voor website-eigenaren omdat het informatie en inzichten biedt over wat er op uw website gebeurt en welk type verkeer het ontvangt. Google Analytics helpt ook om het aantal hits, het bouncepercentage, of het verkeer organisch of anorganisch is, te evalueren, evenals de meest bekende en meest bekeken pagina's van uw site. Het is heel jammer dat verwijzingsspam de afgelopen maanden Google Analytics heeft geraakt, wat betekent dat uw rapporten onnauwkeurig en minder nuttig zullen zijn - avene ystheal ï†î±ïî¼î±îºîµî¹î¿. Recentelijk zijn er een groot aantal spam-URL's gevonden die de aandacht van mensen vestigen op verkeer.

Hier heeft Jack Miller, de Semalt Senior Customer Success Manager, korte details gegeven over het wegwerken van verwijzingspam van Google Analytics.

Worden uw rapporten beïnvloed?

Veel mensen zijn verward over hoe ze kunnen begrijpen dat rapporten worden beïnvloed. Het eerste dat je moet opvallen, is dat je per dag veel weergaven krijgt. Als u een aanzienlijk aantal weergaven ziet dan verwacht, kan dit een teken zijn dat spam of hackers uw site hebben geraakt. U moet inloggen op Google Analytics om de details van uw website te bekijken.

Hoe verwijzende spam te voorkomen?

Het is waar dat Google Analytics zijn best doet om de verwachtingen van website-eigenaren en webmasters waar te maken. Toch zijn er kansen dat het wordt getroffen door verwijzingsspam. Om dit te voorkomen, moet u relevante plug-ins en software installeren, waarmee u nepverkeer kunt verwijderen. Als de hackers proberen je gebruikersnamen en wachtwoorden te kraken, is het tijd om je inloggegevens te wijzigen voordat het te laat is en je de meeste informatie verliest. Meestal gebruiken de hackers speciale tracking-ID's en -codes om uw persoonlijke gegevens te stelen. Om hun aanvallen te voorkomen, moet u filters in een groot aantal maken en relevante software installeren zodat uw tracking-ID niet wordt gestolen. Het is niet mogelijk voor iedereen om Google Analytics-spam in het geheel te verwijderen, maar u kunt segmenten maken om uw gegevens te verbergen en enkele filters te maken om veilig te blijven op het internet.

Verwijzingsspam verwijderen uit uw historische gegevens

Het is het moment om verwijzingsspam uit uw historische gegevens te verwijderen. Hiervoor moet u verschillende segmenten voor verschillende pagina's maken. En natuurlijk moet je niet vergeten om een ​​keer per week een back-up van je bestanden te maken. Het is verplicht om uw wachtwoord twee keer per week te wijzigen en vergeet niet om sterke wachtwoorden te gebruiken, zodat de hackers ze niet kunnen raden. Eerst moet u de hostnaam-overeenkomsten filteren en unieke domeinen maken. De volgende stap is om filters toe te voegen aan zoveel mogelijk pagina's.

Onbekende bots uitsluiten

Het is belangrijk om bekende bots uit te sluiten omdat ze uw site binnen enkele minuten kunnen infecteren. Sommige bots waarvan Google Analytics op de hoogte is, kunnen eenvoudig worden gefilterd en verwijderd. Hiervoor moet je naar het admin-gedeelte gaan en de instellingen wijzigen. Als u al deze stappen volgt, kunt u uw website voor een groot deel beschermen tegen verwijzingspamemissies van Google Analytics.

November 28, 2017