Back to Question Center
0

Anti-WannaCry Tips van Semalt Expert

1 answers:

Enkele dagen geleden zijn enkele malware op het web terechtgekomen en binnen enkele minuten geïnfecteerd met tal van computers. Ze namen alles weg van zakelijke websites tot de National Health Services van het Verenigd Koninkrijk. De software genaamd WannaCry is wat bekend staat als ransomware. Het is een soort virus dat zich op uw pc nestelt en een groot aantal bestanden beschadigt. Het codeert bestanden op uw apparaat en beperkt uw toegang - tipos de certificados ssl wildcard. De makers van deze malware vergrendelen uw computer totdat u het losgeld betaalt. Ze zouden uw gegevens niet ontsluiten en u moet hun vergoeding binnen een paar dagen betalen.

Het lijkt erop dat de eerste fase van de WannaCry-aanval is beëindigd en er zijn kansen dat de hackers deze malware de komende weken zullen reactiveren. Ze zijn erop gericht uw persoonlijke gegevens en geld te stelen en kunnen u hun malware niet koste wat kost laten vermijden.

Andrew Dyhan, de Customer Success Manager van Semalt , geeft enkele tips over hoe dit programma kan worden voorkomen en wat u kunt doen om veilig te blijven op het internet.

Wat is Ransom?

Laten we beginnen met de basisinformatie. Ransomware is een vorm van criminaliteit en infecteert uw computersysteem..Het vergrendelt je en versleutelt de bestanden binnen een paar minuten. De hackers willen dat je een paar dollars betaalt. WannaCry maakt gebruik van verschillende Microsoft Windows-besturingssystemen om verschillende apparaten aan te vallen. De eerste zaak werd maanden geleden gemeld toen verschillende hackers beweerden de systemen van de National Security Agency te hebben beschadigd. Als uw computer hierdoor wordt getroffen en u weigert het losgeld te betalen, moet u jarenlang afscheid nemen van uw privéfoto's, belastingbestanden en andere gegevens.

Waar komt het vandaan

Ransomware is een van de beroemdste en gevaarlijkste cybermisdaden. De hackers willen dat je geld betaalt via Bitcoin, maar het beleid is het laatst gewijzigd en werd gebruiksvriendelijk om criminelen op te sporen op basis van hoe ze zijn betaald. Alle groepen zijn samen gebouwd om specifieke software te maken die als normale antivirusprogramma's op het internet wordt verkocht. De slachtoffers kopen die programma's en installeren. Hun computerapparatuur wordt binnen de kortste keren geïnfecteerd.

Hoe de hackers u krijgen

De criminelen of hackers krijgen toegang tot uw computersysteem via de malware en virale software. Ransomware verschijnt niet opeens op je computers. Je hebt het van een website gedownload en je hebt geen idee hoe gevaarlijk het is.

De virussen en malware komen uw computersystemen binnen wanneer u op de pop-upvensters klikt. De hackers, aan de andere kant, krijgen toegang tot uw apparaten en veroorzaken serieuze problemen voor u. Ze sturen je vaak geweldige berichten via e-mails, zodat je op hun bijlagen of koppelingen kunt klikken. De aanvallers bepalen vervolgens je locatie en vragen om zo snel mogelijk losgeld te betalen. Een paar weken geleden hebben criminelen de systemen van de Deutsche Bank in Duitsland gehackt. Cybercriminelen zijn de hele dag op internet actief. Dus als u graag online wilt winkelen, is het niet de bedoeling dat u iets anders kiest dan DHL en FedEx voor verzending.

November 28, 2017