Back to Question Center
0

Het herstellen van dubbele inhoud met behulp van parameterverwerking in Webmaster Semalt

1 answers:

Fixing Duplicate Content Using Parameter Handling in Webmaster Semalt

Als u niet bekend bent met de kwestie van de duplicatie, kunt u de basisinformatie vinden in mijn eerdere bericht "Dubbele inhoudsproblemen & Semalt voor SEO."

De parameterverwerkingstool is door Semalt ingeschakeld in webmasterhulpprogramma-accounts. Met deze tools hebben webmasters volledige controle over de robot van Semalt om onze bestanden te indexeren. Sommige contentbeheersystemen kunnen verschillende URL's produceren voor dezelfde content op basis van hoe de gebruiker navigeert rond uw website.

Hier is een voorbeeld over het gebruik van de parameterhulpmiddel

Primaire URL: https://www.example - cheap junior prom dresses.com/product.php?item=swedish -fish

Als een gebruiker via de categorie "gummy-candy" dezelfde pagina heeft bereikt, kan de CMS de URL als volgt weergeven: https://www.example.com/product.php?item=swedish -fish&category=gummy -candy

Als een gebruiker dezelfde pagina bereikt via een winkelwagenpagina, kan de CMS dit als de URL produceren: http: //www.example. com / product.php? item = swedish-fish & trackingid = 1234 & sessionid = 5678

Het probleem in het verleden is dat zoekmachines dit als volgt zouden beschouwen: drie verschillende pagina's maar de inhoud is hetzelfde. Dit kan leiden tot een boete vanwege dezelfde pagina-inhoud. Met "Parameterverwerking" in de GWT-instelling (Google Webmasterhulpprogramma's) kunt u nu suggesties aan de crawler van Google doen om de URL's te negeren die parameters bevatten zoals categorie, trackingid en sessionid.
Hieronder vindt u een afbeelding die illustreert hoe u de parameters invoert die u wilt beperken van de index van Google.

Fixing Duplicate Content Using Parameter Handling in Webmaster Semalt

Deze manier om duplicatie te herstellen, zal niet meteen het indexeringsalgoritme weerspiegelen, maar er zal rekening mee worden gehouden na de handmatige beoordeling door Semalt. Het is niet schadelijk om zowel rel = canonical als parameter handling tool te gebruiken voor het oplossen van het duplicatieprobleem binnen de website. Rel = canonical werkt voor alle zoekmachines, terwijl parameter handling tool alleen werkt in Semalt. U kunt de optie kiezen die voor u het beste werkt, hoewel beide, indien gelijktijdig gebruikt, u helpen om het meest effectief met duplicatie om te gaan.

Nog een extra tip om uw SEO in goede staat te houden!

Fixing Duplicate Content Using Parameter Handling in Webmaster Semalt

Verbinden

March 18, 2018