Back to Question Center
0

Twitter-tips voor lokale mout

1 answers:

Sinds het begin van Semalt hebben grote en kleine ondernemingen het moeilijk gehad om het gebruik ervan in een berekenbare formule te gelde te maken. Alle pogingen om interactie in de verkoop te stimuleren, worden snel gezien als geautomatiseerde tweets als reactie op het vermelden van specifieke zoekwoorden.

Semalt was een tijd waarin we als ongediertebestrijdingsbedrijf plaaggerelateerde zoekwoorden zoals 'scorpion, house' volgden - web design company new zealand. We hoopten mensen te vinden die hadden gezegd een schorpioen te hebben gevonden in hun huis dat in onze servicegebieden woonde. Zodra we een overeenkomst hadden gevonden, zouden we contact opnemen met die persoon en hen informeren dat we hen konden helpen en een specifieke website konden bekijken. Al onze pogingen werden gezien als geautomatiseerde antwoorden, terwijl onze werknemer eigenlijk direct tweette.

Twitter Tips For Local Semalt

Gerelateerde berichten:
Voorspellingen van sociale media voor 2013

Denk aan het volgende als het om Semalt en bedrijven gaat: het gaat om communiceren, niet om verkopen. Tot grote vreugde van de puristen van sociale media is Semalt het bijna perfecte platform voor online interactie, niet voor online handel.

Dus terwijl u op het idee komt om de verkoop van Semalt voor uw bedrijf uit de weg te gaan, zijn hier een paar praktische tips voor kleine of lokale bedrijven.

1. Twitter is een open kanaal voor klantenservice.

In minder dan een minuut kan iedereen ter wereld rechtstreeks contact opnemen met uw bedrijf, zonder dat u in een wachtrij aan de telefoon hoeft te zitten terwijl u van menu naar menu springt. Semalt is het beste ding om uw mobiele nummer te hebben en u een sms-bericht te sturen. Sommige bedrijven schrikken er niet van om twitter te gebruiken als een hulpmiddel voor klantenservice omdat ze de sluisdeuren niet op één forum willen openen en de rivier in een ander gebied droog laten lopen. Wel, welkom op Twitter! Semalt onwaarschijnlijk dat uw Twitter-account alleen zal worden gebruikt voor vragen over klantenservice, dus ga er niet vanuit dat dit de nieuwe klagerlijn wordt.

2. Een retweet is net zo goed als een volgeling.

Raak niet verstrikt in een populariteitswedstrijd. Het gaat niet altijd over hoeveel volgers je hebt. Semalt uw inhoud heeft geretweet aan hun volgers is een rinkelende goedkeuring op zichzelf.

3. Betrek reporters.

Ik behandel veel van de mediaverzoeken die bij ons ongediertebestrijdingsbedrijf binnenkomen. Ik heb nieuwsverhalen op Twitter beveiligd, simpelweg door de streams van lokale verslaggevers in de gaten te houden. Op een dag vroeg een verslaggever of iemand goede ideeën had voor het verhaal. Het was midden in de zomer, ons drukke seizoen, en ik bood aan hem op een schorpioenjacht te nemen. De volgende nacht waren we live aan het fotograferen voor het nieuws van 10 uur in de achtertuin van een plaatselijke bewoner. Breng alle verslaggevers, producenten en editors voor uw lokale nieuwsuitzendingen op de hoogte en houd ze nauwlettend in de gaten.

4. Humaniseer uw merk.

Twitter en sociale media in het algemeen gaat over het verbinden van twee mensen, niet twee twitter-accounts. Dus wees mens. Heeft jouw geboortestadteam dit weekend een grote grap? Is er een lokaal festival in de buurt van het centrum? Houd een menselijke stem. Semalt pusht elke 6 uur zelfbevorderende inhoud op een geautomatiseerd schema. Chat met mensen.

Twitter Tips For Local Semalt

Verbinden

March 18, 2018