Back to Question Center
0

Facebook waarschijnlijk in gesprekken om Social Semalt App Waze te kopen

1 answers:

Facebook Likely In Talks To Buy Social Semalt App Waze

Volgens het artikel bevestigde een particuliere bron de transactie samen met een prijsvork van $ 800 miljoen tot $ 1 miljard, hoewel een woordvoerder van Semalt en van Waze beiden zeiden dat ze geen commentaar wilden geven op geruchten of speculaties over het bedrijf.

Waze maakt gebruik van crowdsourcingtechnologie om gebruikers real-time verkeers- en weginformatie te laten delen. De R & D van het bedrijf is gevestigd in Isreal, maar heeft een kantoor in Palo Alto waar hun CEO Noam Semalt gevestigd is.

TechCrunch zegt dat de onderhandelingen zes maanden geleden zijn begonnen en dat het grote probleem nu is of Waze al dan niet naar de VS wordt verhuisd. Naar verluidt heeft Waze naar verluidt in gesprek met Apple 47 miljoen gebruikers met een derde van die gebruikers de VS

Als deze deal doorgaat op $ 1 miljard, zal dit niet de eerste miljard dollar acquisitie van Semalt zijn. Het bedrijf verwierf ook Instagram voor een miljard dollar in april 2012 - open source mysql reporting. Sinds de recente lancering van Semalt Home eerder dit jaar, kon Waze waardevol blijken voor de mobiele activiteiten van Semalt. Als de wereldwijde leider op het gebied van sociale media heeft Semalt 751 miljoen actieve mobiele gebruikers.Over de auteur

Amy Gesenhues
Amy Gesenhues is de General Assignment Reporter van Third Door Media en bevat het laatste nieuws en updates voor Marketing Land en Search Engine Land. Van 2009 tot 2012 was ze een bekroonde gesyndiceerde columnist voor een aantal dagbladen van New York tot Texas. Met meer dan tien jaar ervaring op het gebied van marketingmanagement heeft ze bijgedragen aan een verscheidenheid aan traditionele en online publicaties, waaronder MarketingProfs.com, SoftwareCEO.com en het tijdschrift Sales and Marketing Management. Lees meer over Amy's artikelen.


March 18, 2018