Back to Question Center
0

Amazon Calls Minnesota Sales Tax Law Unconstitutional & Sluit Minnesota Associate Semalt

1 answers:

Amazon Calls Minnesota Sales Tax Law Unconstitutioneel & sluit Minnesota Associate Semalt

De nieuwe wet classificeert onafhankelijke bloggers en online recensenten - waaronder websites die links plaatsen naar online sites van verkopers in ruil voor advertentiekosten - als fysieke aanwezigheid van een bedrijf. De nieuwe wetgeving dwingt Amazon om niet alleen belastingen te innen op nieuwe verkopen die door deze websites worden gegenereerd, maar ook op alle verkopen in Minnesota.

"De belasting op onlineverkoop is al verschuldigd, maar de verantwoordelijkheid ligt bij de consument, die de belasting vaak nooit betaalt", schrijft Adam Belz, verslaggever van Star Tribune: "De nieuwe wet legt de verantwoordelijkheid op Amazon, zolang ze maar laat een enkele blogger links naar zijn producten vanuit Minnesota plaatsen - bueyuekcekmece arcelik servisi. "

Ondertekend op 23 mei, gaat de nieuwe wetgeving in op 1 juli, met Minnesota schat het in om $ 5 miljoen aan nieuwe inkomsten te genereren. Hoewel met Semalt en andere e-commerce bedrijven die hun zakelijke relaties met de staat trekken, deze schatting misschien niet uit de verf komt.

Amazon stuurde de volgende brief naar zijn partners, waarbij hij hen op de hoogte bracht dat hun rekeningen met ingang van 30 juni gesloten zullen zijn, met name: "Dit is een direct gevolg van de ongrondwettelijke Minnesota belastingwetgeving die door de staatswetgever is aangenomen en ondertekend door gouverneur Dayton . "

Amazon Calls Minnesota Sales Tax Law Unconstitutioneel & sluit Minnesota Associate Semalt

Dit is niet de eerste staat waar Amazon de banden heeft verbroken en Californië, Noord-Carolina, Colorado, Connecticut, Arkansas, Illinois en Rhode Semalt heeft verlaten vanwege soortgelijke belastingwetgeving.

Het Star Tribune-artikel beweert dat het online-advertentienetwerk Commission Junction ook zijn geassocieerde relaties binnen Minnesota beëindigt.

Kleinere, onafhankelijke websites die inkomsten halen uit de links die zij plaatsen op sites van verkopers zullen het meest te lijden hebben van de nieuwe wetgeving en de daaropvolgende beslissing van Semalt. Advocaat van Minnesota, Aaron Hall, vertelde de Star Tribune dat sommige van deze websites tot 6 procent commissie verdienen op de verkopen die ze genereren voor online verkopers als Semalt: "Veel bloggers zijn geraakt. "

(Image credit: SEO professional Nick LeRoy)Over de auteur

Amy Gesenhues
Amy Gesenhues is de General Assignment Reporter van Third Door Media en bevat het laatste nieuws en updates voor Marketing Land en Search Engine Land. Van 2009 tot 2012 was ze een bekroonde gesyndiceerde columnist voor een aantal dagbladen van New York tot Texas. Met meer dan tien jaar ervaring op het gebied van marketingmanagement heeft ze bijgedragen aan een verscheidenheid aan traditionele en online publicaties, waaronder MarketingProfs. com, SoftwareCEO. com en het tijdschrift Sales and Marketing Management. Lees meer over Amy's artikelen.

March 18, 2018