Back to Question Center
0

Toegewijde Semalt 101

1 answers:

Ik run al jaren kleine websites, maar heb onlangs een site ontwikkeld die meer bezoekers trekt dan verwacht. Mijn gedeelde webhostingprovider heeft me gewaarschuwd dat dit een hoge belasting van de server veroorzaakt en dat ik mogelijk een dedicated / vps-hostserver moet zoeken (die ze niet leveren).

Ik heb nog nooit gebruikgemaakt van dedicated of vps hosting, dus ik weet niet echt waar ik op moet letten. Wordt het aanzienlijk duurder? Zijn clouddiensten zoals Amazon EC2 of Windows Semalt iets waar ik naar moet kijken? Kun je een bepaalde service aanbevelen?

Mijn site is gebouwd met behulp van PHP en ik ben in Canada, als dat helpt - computer support services corporation. Bedankt!

February 7, 2018

Ik zou ten zeerste tegen EC2 willen aanbevelen voor uw eerste uitstapje naar toegewijde gastheren. EC2 heeft zeer specifieke toepassingen en er is een veel steilere leercurve bij betrokken.

Op dit moment zijn er grofweg drie richtingen te gaan, en voor- en nadelen voor elk:

Managed dedicated hosting: Ik heb nooit uit de eerste hand gewinkeld voor managed hosting, hoewel ik er in het verleden mee heb gewerkt bij het werken voor klanten die reeds bestaande sites hebben. In de hogere serviceniveaus van managed hosting wordt u door een verkoper door het hele proces geleid, inclusief aankoop, migratie, enzovoort. Geassocieerde rekeningen lopen volgens mijn ervaring rond de $ 500-2000 per maand. Managed hosting is misschien de beste keuze als u geen generalist wilt zijn, geen partner hebt op wie u de serverbeheerrol kunt verpanden en over een groot hostingbudget / -eisen beschikt.

Onbeheerde "assisted" dedicated hosting: MediaTemple is de naam die het meest prominent in mijn gedachten voor dit opduikt. Ik heb MediaTemple uitgebreid gebruikt en hun diensten waren de eerste die ik gebruikte nadat ik "afgestudeerd" was aan shared hosting. Hun dedicated hostingpakket is niet beheerd in de zin dat ze uw taakverdeling, DNS, migraties, back-ups, enzovoort niet instellen. Desalniettemin hebben ze een mooi bedieningspaneel voor systeemtaken en een hele reeks software is vooraf geïnstalleerd zoals Plesk, dat op zijn beurt vrijwel de "alles wat je ooit nodig hebt" -stapel, inclusief Apache, PHP, mail, beheert / implementeert monitoring, MySQL, enzovoort. Ik heb redelijk grote sites weten te beheren zonder de opdrachtregel meer dan één of twee keer aan te raken. Een andere plug voor Mediatempel is dat ze ook redelijk goede telefonische ondersteuning hebben, althans toen ik ze gebruikte. In tegenstelling tot shared hosting, waar ondersteuning (begrijpelijkerwijs) niet bestaat, zelfs als ik op hun goedkopere plannen was, was er altijd iemand die 24/7 de telefoon op kon nemen die heel goed geïnformeerd was. Onbeheerde "geassisteerde" hosting is waarschijnlijk de beste keuze in het algemeen. Je kunt dit met beperkte moeite zelf regelen. Het is een stuk voordeliger dan de beheerde oplossing (ongeveer 50-75% korting, hardware voor hardware). Aan het eind van de dag geven de meeste van dergelijke hostingproviders u volledige toegang tot uw systeem op de manier van een volwaardig VPS, dus u zult waarschijnlijk niet beperkt worden in wat u kunt doen.

VPS: Eindelijk kunt u kiezen voor de vrijwel volledig onbeheerde VPS-route. Linode is hier een grote naam en wat ik momenteel gebruik. Slicehost is ook een grote naam, hoewel vergelijkingen het over het algemeen kort laten lijken (de prijzen voor elke VPS-maat zijn ook minder concurrerend). Een andere naam die rond deze dagen zweeft is prgmr voor de meer 1337 onder ons. Prgmr biedt de beste prijzen, (naar verluidt) de beste prestaties en de meeste aanpasbaarheid op de lage niveaus. In elk hiervan wordt je in principe op een basisinstallatie van een Linux-distributie gezet met een aantal van de andere dingen die voor je zijn uitgezocht (DNS-records, IP-adressen, intranet, sommige beveiligingen op router / firewallniveau tegen bijvoorbeeld DDoS). Verder zijn de instructies eigenlijk gewoon "gaan". Slicehost en Linode bieden beide vrij uitgebreide handleidingen voor bijna alle basistaken, zoals het installeren van de LAMP-stack of het onderhouden van uw systeem. Voor mij was een groot voordeel dat ik dingen kon verplaatsen, testen en implementeren over meerdere ontwikkelingen in een handomdraai het grootste pluspunt is. Vroeger moest ik veel bestanden FTPen, handmatig query's uitvoeren in de mooie wereld van phpmyadmin, site-by-site implementatiescripts instellen en altijd omgaan met systeemversies van verschillende systemen. Nu kan ik alles samen laten aansluiten! Eindelijk, met de VPS, weet ik wat er op mijn server gebeurt en kan ik er alles aan doen. Een van mijn eerste stappen was om een ​​privé Git "-server" te installeren, maar je kon net zo goed een VPN, een SSH-tunnel of een gedistribueerd programmeerprojectknooppunt opzetten. * De VPS-oplossing is verreweg het meeste werk voor u in termen van het daadwerkelijk aanraken van het systeembeheer. Het is echter het meest aanpasbaar, waardoor u mogelijk aan het einde van de dag kunt werken (is dat niet het doel). *

Probeer een hosting zoals 1and1 .

Het is goedkoop en ondersteunt de belasting goed. Ze hebben ook een eenvoudig te gebruiken VPS

Aanvulling op de geweldige functie van Steven:

"Managed" versus "Unmanaged" is een groot onderscheid dat u zult vinden bij hosting. U zult hostingpakketten vinden die er hetzelfde uitzien, maar sommige zullen veel goedkoper zijn dan de andere. De goedkopere pakketten zijn over het algemeen niet beheerd. Er is geen ondersteunend personeel om u te helpen bij het upgraden van PHP, u vertellen waarom uw script niet meer werkt of u vertellen waarom uw website plotseling traag is. Managed hosting, aan de andere kant, had personeel om vragen voor u te beantwoorden.

Ik raad managed hosting aan voor jou. Je klinkt als iemand die je PHP-applicatie wil kopiëren, verander wat regels in een config. php-bestand, en wees onderweg.

Toegewijd versus semi-dedicated (hybride) versus VPS is een ander onderscheid. Omdat je op een zeer beperkt gedeeld platform zit, heb je waarschijnlijk geen enorme upgrade nodig, en hoef je ook niet meer dan $ 100 / maand aan hosting te besteden, zodat je Dedicated hosting van de lijst kunt halen.

Hybride servers zijn eigenlijk een andere manier om "VPS op geweldige servers" te zeggen. Ze zijn ook duurder en krachtiger dan wat je waarschijnlijk nodig hebt.

Ik raad een VPS-pakket aan. Het is vrijwel DE "volgende stap" als je eenmaal een gedeelde omgeving hebt ontgroeid. U kunt uw resources eenvoudig uitbreiden en ze zijn goedkoper dan dedicated en hybride servers.

Enkele persoonlijke getuigenissen:

  • Ik heb een druk vBulletin-forum (1.100 gebruikers inloggen elke dag). Het werd te druk voor het gedeelde platform waarop het was, dus ik heb het naar een VPS verplaatst waar het een jaar zat. Vorig jaar heb ik het naar een WiredTree Managed Hybrid Server verplaatst, en het is sindsdien geweldig geweest. Ik had destijds ondersteuning nodig, omdat ik me niet op mijn gemak voelde met SSH'en in de commandoregel van de server, en ik kon ze spammen met support-tickets en antwoorden krijgen binnen 10 minuten. Generieke vragen als "Waarom leek mijn server gisteravond te kruipen" zouden goede antwoorden opleveren "Nou, X en Y deden Z, dus ik reset X voor jou en veranderde Y. "Pas onlangs ben ik begonnen met programmeren, opdrachtregelinterfaces en serverconfiguratie, maar tenzij u dat ook bent, raad ik aan op zoek te gaan naar een goede beheerde host. WiredTree biedt VPS-pakketten , maar WiredTree is als host duurder dan andere beheerde alternatieven (dit te weten te komen terwijl ik op dit moment aan het googelen ben)

  • Ik ben onlangs begonnen met het inzetten van mijn eigen webapplicaties en leerde alles te doen vanaf de opdrachtregel. Als u vertrouwd bent met een omgeving waarin u een besturingssysteem kunt kiezen (het zal dit op zijn minst voor u installeren) en u vervolgens de rest zelf kunt doen via de opdrachtregel, Linode VPS hosting is mijn beste keuze. Goedkoop met geweldige prestaties. Geweldig back-endpaneel om uw pakket ook te beheren.

  • VPS. net ziet er ook goed uit.